Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 augusti 24

Välkomna tillbaka. Det nya läsåret har startat!

Välkomna tillbaka från Rektor, med information om föräldramöte, ny personal,personal som lämnar oss samt tack för all hjälp med vårt 20-årsfirande.

Images

​ Vårdnadshavare,

Stort tack till er alla som deltog under IESJ’s 20th Anniversary i fredags. Det var så roligt att återigen få möta så många igen- några välkänd ansikten och många nya. Tack till er alla som hade bakat, som sålde, donerade, och alla er som kom, köpte, gav sitt stöd, provade lyckan i lotterierna samt apploderade vår modiga elever som uppträdde. Det måste ha varit det varmaste och svettigaste firandet vi har varit med om i vår skola, eller vilken annan skola, men kanske det hjälper oss att minnas det längre. Ett speciellt tack till alla PTA medlemmar som organiserade, förberedde och hjälpte oss att städa efteråt. Vi hade inte klarat det utan er. Det var underbart att se elever, vårdnadshavare och personal samlade och visa vårt motto  "Stronger Together" handlar om.

Efter tre dagar med klassaktiviteter och firande, börjar nu skolan på riktigt enligt schema på måndag den 22:a. Gymnastiklektionerna kommer att vara utomhus så länge vädret tillåter. 

Åk 9 kommer äntligen att åka iväg på sin efterlängtade Ålandsresa, onsdag den 24:e. Vi önskar personal, vårdnadshavare och elever tre härliga dagar tillsammans. 

Ett nytt läsår kan betyda ny personal och vi vill välkomna:

Mr Landegren - Svenska och SO i Åk 5

Mr Bibby - Science i Åk 6

Ms Kipourou - Svenska i Åk 8

Ms Pascual  - Spanska i Åk 6 - 9

Och vi säger adjö och lycka till till Ms Bull. Ms Bull Har varit på skolan i över 5 år och medlem i management under det sista året. Hon har blivit rekruterad till vår huvudkontor för att arbeta nära Head of Academics med lärande och support till de skolor i organisationen som harFörskoleklass till åk 3. Ms Bull kommer att vara saknad inte bara som en utomordentlig pedagog, utan även som en oerhört positiv, involverad och supportande mentor och kollega. Önska henne det bästa och lycka till i sin nya possition. 

Föräldramötet kommer att gå av stapeln onsdag den 7 september, kl 18.00, detta år kommer det att hållas i skolan. Vårdnadshavare i åk 5 och nya i åk 6 kommer att få inloggning till SchoolSoft och en kort introduktion under kvällen. Åk 5 och 6 börjar i Aulan, Åk 7 och 8 i mentorsklassrummen och åk 9 samlas i matsalen.

Den reviderade läroplanen, LGr22, träder i kraft. Under föräldramötetoch kommer ni att få mer information, om förändringar och hur utvecklingen kommer att kommuniseras. Vi vill betona att elevernas focus ska vara på skolarbetet och inte på LGr22. Något vi kommer att arbeta med! 

Vi ser fram emot ett nytt år av lärande både för oss själva och våra elever, samt ett fortsatt samarbete med alla vår vårdnadshavare.

Välkomna, nya vårdnadshavare! Välkomna tillbaka "gamla" vårdnadshavare!

Carolyn Keay - Rektor

Johanna Bohlin - Biträdande Rektor

Kristoffer Johansson - Akademisk ansvarig