Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2021 december 23

God Jul och Gott Nytt År!

Images

Kära föräldrar och vårdnadshavare!

Denna termin är redan avslutad! Även om terminen inte slutade precis som vi hade hoppats, har vi ändå klarat oss utan Covid19-relaterade problem. Lektionerna har hållit samma höga standard som vanligt och våra mentorer har jobbat enormt hårt med att engagera och stötta alla elever, precis som vårt Student Care Team och vårt SEN-team. Våra elever har skrivit IGCSE-prov i både engelska och matematik, de har skrivit franskprov via DELF-programmet och prövat sina NO-kunskaper i Science-olympiaden.

Skolan har varit en händelserik plats genom hela terminen. Vår egen IESJ Masterchef var lika populär som alltid, eleverna sprang Höstlunken och har varit på prao, våra idrottsklubbar och musikklubbar har varit välbesökta, Junior Club har varit på ett flertal utflykter, kreativa konstverk har hängts upp på väggarna och eleverna designade kreativa posters i vår traditionsenliga anti-bullying competition. Vi firade barnboksveckan, kanelbullens dag, och våra Fun Fridays har fått bra stöd. Tack för det! Åk 7 hade en tävling i att dekorera julgranar och säljer just nu kakor och godis för att finansiera sin resa till Åland i maj. I slutet av terminen blev vi lussade av åk 5 med ett coronasäkert luciatåg som sjöng sin väg genom skolan den 13 december, och vi avslutade terminen med digitala House Day tävlingar! Det är så roligt att reflektera över terminen och allt vi lyckats med.

Det har varit extra kul att kunna välkomna några besökare denna terminen: Åk 5 hade besök från fältarbetarna samt från författaren Joseph Davis, åk 6 fick besök av kommunen med tema "De spännande tonåren", åk 8 och 9 träffade John Tessitore som pratade om psykisk hälsa.

Ett stort tack för ett gott samarbete och god kommunikation denna termin. Vi hittar hela tiden nya digitala sätt att jobba på och kommunicera med er, samtidigt som vi ser fram emot den dagen då vi kan träffas här i skolans byggnad igen. Vi hoppas innerligt att 2022 kommer att medföra möjligheter till detta. Som alltid, mejla oss om du vill få tag på oss, så ringer vi upp dig.

Vårterminen VT22 startar upp igen den 11 januari. I dagsläget finns det inga indikationer på att det skulle ändras. Skulle vi behöva ändra om i planeringen så kontaktar vi er via SchoolSoft, som alltid.

Från oss alla till er alla, en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
/ Hela personalstyrkan och ledningen vid IES Järfälla