Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 januari 31

Estetisk dag ÅK9

Under estetikens dag åkte åk 9 till Banksy-utställningen i Stockholm City. Utställningen visade Banksys verk genom åren. Banksy är en känd konstnär som är känd för sin mystiska gatukonst. Banksys identitet förblir okänd, vilket ger hans personlighet en känsla av mystik. Och hans konstverk bär ofta kraftfulla sociala och politiska budskap, som tar upp frågor som ojämlikhet, krig och företagens girighet. Banksy använder stenciler för att skapa sin konst, och du kan hitta den på väggar och byggnader över hela världen.

Budskapen i hans konstverk är relaterade till ämnen som diskuterats i olika SO-ämnen, såsom kriget i Ukraina och Palestina, global uppvärmning bl.a. Eleverna fick möjlighet att gå runt i utställningen och kände igen en del av det arbete som gjorts av Banksy. Det dök upp många frågor om varför han började, vem han är och vad han vill berätta med sitt arbete. Det var ett bra exempel på samtidskonst, hur konst kan berätta en historia och att väcka samtal om aktivism och konstens roll i samhället.

Images