Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 februari 21

Merit Slip

En Merit slip delas ut när en elev har gjort det där lilla extra som ingen har bett om, det kommer spontant från eleven och är på elevens initiativ.

Images

A group of students joined in the school concert 2023. They also earned Merit Slips for participating in school activities.

Kort sagt så är det ett bevis på uppskattning.

Det kan vara i princip vad som helst under skoldagen och det kan hända när som helst när eleven är i skolan: under lektionerna, under rasten, i matsalen, på fritids... Men det måste vara en vuxen som ser och uppmärksammar det för att man ska kunna få en merit slip.

Det kan handla om att vara en extra god vän, stå upp för en kompis, torka av borden i matsalen (även om det inte ens är din tur att göra det), vara med i luciakonsert eller skolavslutningar, hjälpa en lärare att hämta chromebooks, vara en del av elevrådet eller Skol IF. Det kan också vara så att någon elev har kämpat mycket i ett ämne och uppnår bättre resultat. Ibland kan en hel klass få en gemensam Merit slip för att de betedde sig exemplariskt vid ett speciellt tillfälle eller för att alla i klassen gjorde bra ifrån sig på ett prov. Det kan handla om ett mål eleven nått, att hjälpa andra elever, att vara en bra förebild för andra elever, ha en positiv attityd, hjälpa yngre elever… ja, listan kan göras lång.

Den som ger en Merit Slip måste skriva en kommentar också. Här är exempel på olika motiveringar:

Han städade flera bord i matsalen när de andra inte städade sina platser.

Dessa unga tjejer hade först en toppenbra svensklektion där de föredömligt visade exempel på vad som förväntades av klassen. Sedan tillbringade de hela rasten ute och plockade skräp.

En elev i f-klass tappade sin mössa där han inte kunde nå den. Hon såg den här studenten gråta och hjälpte honom så han fick den igen. Det var så trevligt att se!

Dessa tre elever arbetade verkligen bra i Green Room medan de läste biblioteksböcker. De är fokuserade på läsningen och visar motivation att lära sig nya ord från böckerna.

Han var ett bra exempel på hur man beter sig även när andra var utagerande i klassen.

Hjälpte till med basketturnering som domare.

För en fantastisk luciaföreställning! Tack så mycket! Du är så uppskattad!

Han har haft väldigt svårt i klassen och har kämpat för att fokusera. Men idag var han väldigt engagerad i klassen och gjorde allt som han skulle göra utan att behöva fråga mer än en gång. Han hade till och med tillräckligt med tid för att göra lite extraarbete. Bra gjort!!

Dessa tre elever hjälpte till att städa upp biblioteket och ordna böckerna, medan andra elever inte hjälpte dem.

Alla elever var fokuserade på uppgiften och avslutade sitt arbete i tid.

När elever får 3, 6, 9, 12 och 15 Merit slips under ett läsår får de ett diplom för sina goda insatser. De får även "bonus" för olika nivåer på sina Merit-slips som till exempel fika med biträdande rektor (när man har 6 Merit slips), presentkort på en bok när man har 15 Merit-slips.

Elever som samlar på sig många Merit Slips ger också poäng till sina Houses.