Internationella Engelska Skolan

Västerås

Internationella Engelska Skolan Västerås erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 september 09

Internationella läskunnighetsdagen

Internationella läskunnighetsdagen firas över hela världen och så även här på IESV.

Images

Svensk- och engelskavdelningarna har, tillsammans med biblioteket, organiserad några aktiviteter för våra elever idag, för att visa dem att läs- och skrivkunnighet är en av de viktigaste kunskaperna att bemästra i livet. 


År 4 har skrivit en kort berättelse om en superhjälte som de tycker saknas i världen idag. Med hjälp av elever från årskurs 8 skrev de sina berättelser på engelska. Berättelserna kommer att samlas ihop till en bok som man kan läsa i vårt bibliotek. 


År 5 har börjat sin stavningstävling som kommer att pågå under året och finalen äger rum, live, på vår Spring Festival 2023.


År 6  har arbetat med sina berättartekniker denna termin och därför var deras utmaning att skriva en berättelse, med alla knep de lärt sig, under en lektion. De hade bara en bild som inspiration och de skulle berätta vad som hände innan bilden togs, och vad som hände sedan. 


År 7 har påbörjat sin stavningstävling som kommer att pågå under året  och finalen äger rum, live, på vår Spring Festival 2023. 


År 8 hjälpte år 4 med deras berättelser på engelska.