Internationella Engelska Skolan

Tyresö

Välkommen till Internationella Engelska Skolan Tyresö. En trygg, lugn miljö där lärare kan undervisa och elever kan lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Images

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år  understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi kan också tillgodose anpassningar utifrån allergiska behov.

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan. Vårdnadshavarna är ansvariga för att säkerställa att skolan alltid har aktuell information om behov av specialdiet. På IES Tyresö tillåts inga nötter av något slag att serveras eller ätas av elever eller personal.

Klein's Kitchen serverar lunch och frukost på IES Tyresö. De driver även ett kafé för eleverna som är öppet vissa tider på skoldagen och som endast serverar hälsosam mat och dryck.

Studenter och personal är begränsade till lunchrummet för att äta. Inga sockerhaltiga snacks, godis, tuggummi eller läsk är tillåtna. Godis och bakverk är tillåtna för speciella tillfällen.

Skollunchen serveras naturligtvis kostnadsfritt.

VECKOMENY I IES TYRESÖ