Internationella Engelska Skolan

Solna

Internationella Engelska Skolan Solna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 juni 20

IES Solna har belönats med Grön Flagg

Efter ett år av hållbarhetsarbete så har IES fått utmärkelsen Grön Flagg, ett projekt som drivs av Håll Sverige Rent.

Images

Skolans miljökommitté har arrangerat och drivit olika projekt för att bidra till medvetenhet kring långsiktig hållbarhet.  Projekten har till exempel fokuserat på att reducera matsvinn,  workshops om plast,  skapa en skolträdgård och hur vi bäst återvinner skolans papper. Avslutningsvis så hölls en “Trashion-dag” där eleverna uppmuntrades att skapa mode med hjälp av återvunna material.

Ansvarig för projektet på IES Solna, mentor och lärare Cathy Weng berättar: “Vi har redan drivit vår miljökommitté i två år och medlemmarna har kämpat hårt, särskilt Nandan i klass 6B och Lo i klass 7C. Eleverna är väldigt stolta över vad de åstadkommit och vi har även fått ett starkt stöd från vår rektor. Vi kommer att fortsätta vårt arbete för långsiktig hållbarhet nästa år eftersom vi alltid vill ha en grön flagga vajande över vår skola”.

Läs mer om Grön Flagg här: https://hsr.se/gronflagg