Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 februari 06

IES Sigtuna arrangerar gymnasiemässa

Idag var IES Sigtuna värd på en gymnasiemässa med elever från år 9 och år 8, tillsammans med ett par föräldrar, personal och externa utställare. Deltagarna hade möjlighet att besöka flera bås bemannade av representanter från olika gymnasium samt få lära sig mer om de olika utbildningsalternativen som finns tillgängliga för dem.

Images

Evenemanget har länge varit i planeringsstadiet sedan år 8 gjorde sin PRAO. På plats fanns Arlanda Gymnasiet, Praktiska Gymnasiet, SSHL, Internationella Gymnasiet, Bergstrands gymnasium, Kulturama, Katedralskolan och Grillska gymnasiet.

Ms. Olsson, biträdande rektor från Internationella gymnasiet i Uppsala, sa att det var trevligt att vara där för att träffa elever och föräldrar och samtidigt få se skolan. Eleverna frågade Ms. Olsson om samhällsvetenskap och omsorgsarbete på hennes gymnasium. 

Eleverna tyckte att det var en bra idé att vara värd för skolmässan. Detta beror på att det gav eleverna i år 8 och 9 en uppfattning om möjliga karriärvägar för deras framtid. 

Praktiska Gymnasiet gav praktiska demonstrationer med virtual reality-utrustning, för att demonstrera hur elinstallationer går till. Deltagarna fick en känsla för hur dessa uppgifter utförs genom att fördjupa sig i en 3D-miljö. Denna monter var ganska populär bland pojkar och flickor! 

Sammantaget blev vår första gymnasiemässa en stor succé och den gav deltagarna en chans att utforska alla de olika utbildningsalternativ som finns tillgängliga för dem i Sigtuna och Uppsala kommun.

Ett mycket stort tack går till vår SYV, Ms. Wilson, för att hon har ordnat detta!