Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 mars 06

IES Sigtuna "Climateers" får svar på klimatfrågan

Det började som en djärv idé. Vad händer om vi skriver ett brev till regeringen och ber om att få veta deras officiella inställning till klimatkrisen? Vad skulle regeringen svara?

Images

Utdrag ur regeringens svar

“Climateers” kallas de som är med i IES Sigtuna Klimatgrupp av Mr Mackinnon som är deras NO-lärare och mentor. Två elever från år fem, Stella och Emilia, antog utmaningen och skrev brevet tillsammans med klimatgruppen. Mr Mackinnon såg till att det var korrekt formulerat och att det blev skickat till regeringen.

Några veckor senare fick “Climateers” ett mycket uppmuntrande och positivt svar från miljöministerns kansli. Eleverna uppmanades att fortsätta med sitt viktiga arbete om att fortsätta stå upp för miljön.

Eleverna blev positivt överraskade av regeringens svar och nu förväntar de sig att regeringen ska göra ännu mer för att bekämpa klimatkrisen. Med sitt engagemang och uthållighet hoppas “Climateers” i IES Sigtuna att deras röster kommer att höras och att meningsfulla åtgärder kommer tas för att främja det viktiga miljöarbetet för Sverige och världen.

Några i Climateers föreslog att brevet skulle visas på vår lobbyskärm. Eleverna sa att detta skulle motivera andra elever i skolan att börja bry sig om miljön.