Internationella Engelska Skolan

Östersund

Internationella Engelska Skolan Östersund erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Antagning

Antagning

Questions about how to apply to our school, the next steps after applying and how we conduct our intake.

Queue Administrator

Who to contact with admission questions? - IES Östersund Queue Administrator

Image

Ms Hanna Falkelind

Administrator

Email: hanna.falkelind.ostersund@engelska.se

Phone Number: 070-089-96-03

Ansök med några enkla steg:

  • Klicka först på rutan “Join the Queue” på våran hemsida.
  • Välj sedan skolan som du vill ansöka till- (Varje skola har deras egna unika kö. Ni kan sätta ert barn i kö från och med den 1:a februari året efter att barnet fyllt 1 år).
  • Slutligen fyll i ansökningsformuläret, inkludera Er personliga information som vårdnadshavare för ditt barn. Det gör så att vi kan hålla kontakten med er vårdnadshavare samt att vi kan meddela er när en plats blir tillgänglig för ert barn.
  • Det är viktigt att notera att om ni redan har ett annat barn som är inskriven på vår skola, var god och se till att ni lägger till syskonets personnummer i ansökningsformuläret. Detta kommer sedan ge ditt barn förtur i kön, om det finns platser kvar i skolan. 
  • I de fall en vårdnadshavare har ensam vårdnad om barnet, var förberedda att skicka med ett intyg från skatteverket där det framgår. 

Ja det kan man. Om du inte har fått ett svenskt personnummer ännu, men ska flytta till Sverige och ändå vill ansöka, var god och kontakta oss direkt på info.ostersund@engelska.se.

Vi förstår att ni gärna vill veta så tidigt som möjligt om ditt barn har fått en plats hos oss. Tyvärr, kan vi inte ge ut könummret till elever eller vårdnadshavare eftersom det är svårt att ge ett exakt svar innan skolan har avslutat sin antagningsprocess. Vi erbjuder platser utifrån vilket datum som eleven gick med i kön, men det beror även på om den har ett syskon som kommer gå på skolan samtidigt (syskonförtur). Om en plats öppnas upp och ni är näst i tur, så kommer vi att kontakta er så snart som möjligt för att erbjuda er en plats.

Vi går efter principen först i kö får först plats, eftersom det enligt vår bedömning är mest rättvist för alla. Vi tillämpar syskonförtur i möjligaste mån i de fall då det redan finns ett barn i familjen, och syskonen kommer att gå i skolan samtidigt. Kryssa i så fall i rutan för syskonförtur i ansökningsformuläret och ange syskonets svenska personnummer. 


Ett antal av IES skolor har anmält sig hos Skolinspektionen för en möjlighet att dedikera ett begränsat antal platser i kön för elever som varit bosatta i landet i mindre än två år, sk. särskild kvot, som regleras i förordning (2022:222) om särskild kvot i fristående skolor. Dessa skolor har möjlighet att prioritera nyanlända i kön. Inskrivning i skolan beror på tillgängliga lediga platser i respektive årskurs. Vänligen kontakta skolan som ni vill ansöka till för mer information och för att få reda på om skolan anmält sig för denna möjlighet.

Om du märker att ni gjort ett misstag i er ansökan eller skulle vilja uppdatera någon av informationen, så kontaktar du oss direkt (info.ostersund@engelska.se) med ditt kö ID nummer eller personnummer samt  inkluderar informationen som du vill förändra.

Om ni erbjuds en plats på skolan och bestämmer er för att tacka nej till det, så kommer ni att förlora er plats i kön och platsen kommer att erbjudas till nästa person i kön. Om ni sedan önskar en plats till en senare årskurs, så kontaktar ni info.ostersund@engelska.se så hjälper vi er att ordna det.

Det utförs inget test som ert barn behöver klara för att de ska få gå på en IES skola. Platserna på skolan tilldelas utifrån en “först till kvarn” process.

På IES centrala webbsida kan du hitta en lista på alla IES skolor som för tillfället är igång eller som snart ska öppnas. Om du är intresserad av en IES skola som inte har öppnat ännu, var god maila [info@engelska.se] och be om att bli inkluderad på listan över personer som vill bli informerad när vi tillkännager att en ny skola ska öppna i det området ni är intresserade av.

Varje skola har sitt egna unika kösystem. Det är därför inte möjligt att flytta någon från en kö till en annan. Dock är det möjligt att att stå i flera kösystem samtidigt.