INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juli 03

Vem är Theresa Avard?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är Theresa Avard, som kan prata flamländska och kommer att ta hand om eleverna på fritids i höst.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag jobbade på förskolan Grind i Norrtälje i 7 år.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att alla barn är unika och att få hjälpa dem att hitta sina styrkor och bli självsäkra och starka individer.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Jag ser fram emot att arbeta på en tvåspråkig skola, att lära känna barnen och att skapa ett fritids där lärande och att ha roligt går hand i hand.

Vilken är din favoritlåt just nu?
Ingen speciell favoritlåt just nu. Jag lyssnar mest på radio, P3.

Har du några husdjur?
Vi har bara en katt. Men jag tittar på räddade hundar från "Hundstallet" varje vecka då vi inom en snar framtid planerar att adoptera en hund därifrån.

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag talar flamländska eftersom jag har bott i Belgien i fem år.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Idrott var mitt favoritämne i skolan. Senare blev det litteratur.

Har du några framtidsdrömmar?
Jag drömmer om att skriva en bok.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden gillar jag att läsa, umgås med min familj, resa, gå på promenader, jag älskar att vara utomhus och att spela fotboll med min son. Jag gillar också loppisar.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
För att hitta barns intresse och glädjen i att lära sig nya saker "intervjuar" jag dem med öppna frågor. En tur till biblioteket för att hitta böcker som intresserar dem eller böcker om ett specifik ämne. Jag uppmuntrar läsning!

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Mitt mest minnesvärda ögonblick var när alla mina 25 elever fick 100% rätt på sitt stavningsprov. Jag arbetade som fritidslärare för förstaklassare som behövde extra stöd med att läsa och skriva. Efter detta 100% korrekta skrivresultat ville alla elever gå ut och spela fotboll och sen äta glass. Det var en bra dag!