INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 september 09

Rektorsbrev September

Hej!
Nu har skolan kommit igång på riktigt och det är inspirerande att se det driv våra elever visar. Vi har den här terminen tagit emot ca 100 elever i åk 4 samt några elever i övriga årskurser. Det kan säkert kännas nervöst både för barn och föräldrar inför skolstart, det har vi full förståelse för, men ni kan vara helt säkra på att vi arbetar hårt för att alla ska känna sig trygga och för att vi ska kunna erbjuda en utbildning i världsklass till våra elever.

Kommande veckor kommer fler olika aktiviteter att ske på skolan. Våra elever i Åk 8 kommer att göra ett besök på Kolmårdens Djurpark, elever i Åk 8 och 9 kommer att ha PRAO, vi ska genomför Skoljoggen med alla våra elever, Åk 4 kommer att ha en dag tillsammans på Omberg samt att vi planerar för en Höstmarknad. Roligt att vi kan göra så många olika aktiviteter med våra elever!

Images

Målsättning och prioriterade områden läsåret 22/23
Varje år sätter vi som organisation upp mål som vi kommer att arbeta mot. Vi ha tre områden som vi kommer att arbeta med.
1. Effective staff collaboration - working in teams
2. Effective learning - every student learns in every lesson
3. Student behavior - Safe and Calm
Att säkerställa god och effektiv kommunikation inom vår verksamhet bidrar till god kvalitet. Att snabbt identifiera och anpassa undervisningen är viktigt. Vi kommer att arbeta med att stärka lärandet hos våra elever och vi kommer att arbeta med trygghet och studiero.

Föräldramöten
Under mitten av september kommer våra mentorer att bjuda in till föräldramöten. År 4-6 kommer att ha möte den 12/9. År 7-9 kommer att möte den 19/9. Inbjudan och tider får ni av mentor. Senare under terminen kommer vi även att erbjuda digitala utvecklingssamtal. Vi önskar att ni kontinuerligt följer ert barns progression via Schoolsoft och att ni tar del av den information som finns där. Jag vet att ett nära samarbete mellan våra skickliga lärare och föräldrar är en bra kombination för att eleverna ska lyckas med sina mål och nå så långt som möjligt.

 

Information/läsårstider/kalendarium
I dessa rektorsbrev som kommer ut regelbundet får du information från mig som rektor om vad som händer på skolan rent allmänt. Arbetslagen skickar information om vad som händer för årskursen specifikt.

Vårt kalendarium med läsårstider hittar ni på vår hemsida samt Schoolsoft. Jag uppmanar er att gå in och läsa där med jämna mellanrum då vi uppdaterar kalendariet löpande. Där hittar du också ledighetsansökan, kontaktuppgifter till elevhälsan och mycket annat. Om du har frågor och funderingar är du självklart välkommen att kontakta någon av oss på skolan, i första hand vänder du dig till ditt barns mentor. Vi gör allt för att ni ska få så snabba svar som möjligt när ni kontaktar oss. Vi strävar efter att ni ska få svar inom 24 timmar på vardagar och om ni mailar till oss på kvällar eller helger så svarar vi under nästkommande vardag.


Med hopp om gott samarbete under läsåret!
Mr Henrik Svärd. Rektor