INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 november 01

IES Linköping välkomnar barn från förskoleklass från och med augusti 2024

Från och med augusti 2024 välkomnar Internationella Engelska Skolan i Linköping barn från förskoleklass. Det betyder att dagens skola för årskurs 4-9 omvandlas till en F-9 skola, med kapacitet för totalt 800 elever.

Images

Internationella Engelska Skolan Linköping firar 20-årsjubileum i år. Nästa skolår skrivs ett nytt kapitel i skolans historia, då man öppnar portarna för elever i de yngre årskurserna F-3, samt ett nytt fritidshem. Skolan kommer att ha två klasser med 28 elever i varje årskurs upp till årskurs tre, och tre klasser per årskurs med 32 elever i varje klass i årskurserna 4-9.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda familjer i Linköping med omnejd en möjlighet att gå i en skola med vår internationella profil från förskoleklass, säger Ulf Bizzozero, rektor för IES Linköping.

Genom att börja på IES redan från förskoleklass får man uppleva den speciella IES-kulturen från början. Det handlar inte bara om att tidigt på ett naturligt sätt påbörja utvecklingen i det engelska språket och att träffa lärare och elever från andra delar av världen, utan också om en skolkultur med högt ställda kunskapsmål, där varje elev skall känna sig utmanad, och ingen elev lämnas efter.

– På IES är det som sker i och utanför klassrummet lika viktigt, säger Ulf Bizzozero. Vi strävar efter en lugn och trygg skolmiljö, där eleverna mår bra och kan fokusera på sina studier. Därför har vi tydliga ramar och rutiner, till exempel mobiltelefonförbud under skoldagarna, men också ett väl utbyggt elevvårdsteam för elevernas fysiska och mentala välbefinnande.

I samband med detta har IES tecknat ett nytt 20-årigt hyresavtal med fastighetsägaren Botrygg, för den imponerande skolbyggnaden från 1927, som byggnadsminnesförklarades 1994.

Nu går det att ställa ditt barn i kö från förskoleklass. Följ den här länken för att komma till ansökningsformuläret: https://engelska.se/our-schools/linkoping/join-queue/

För frågor angående kö och antagning, kontakta: info.linkoping@engelska.se