Internationella Engelska Skolan

Liljeholmen

Internationella Engelska Skolan Liljeholmen är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 oktober 10

Fördelarna med högläsning för eleverna

På IES Liljeholmen bestämde vi oss för att kicka igång Läsklubben på biblioteket med vår bibliotekarie Roselli, allt för att förbereda våra elever för framgång – och kanske några överraskningar längs vägen!

Images

IES Liljeholmens bibliotek en torsdag eftermiddag

Att läsa högt för våra elever, oavsett ålder, är som att ge dem en hemlig avkodare som kan låsa upp en skattkammare fylld med skatter. Det är ett sätt att ge dem möjlighet att förstå material som annars kan få eleverna att klia sig i huvudet, särskilt när det kommer till svåra ord och "tungvrickare". Enkelt uttryckt är det som att tända en glödlampa i huvudet på dem - plötsligt förstår de.

Men det är inte allt! När vi läser högt för dem fyller vi inte bara deras öron med berättelser; vi fyller också deras ordförråd med helt nya ord på ett helt naturligt sätt. Det är som att hälla strössel på en glasstrut, ett enkelt men effektivt sätt att få ordförrådet att växa och plötsligt kommunicerar de som proffs.

Nu handlar högläsning inte bara om att låta smart. Det handlar också om att må bra. Det är som en spadag för hjärnan, det minskar stressen och ger humöret ett lyft som till och med en bergochdalbana skulle avundas. Dessutom, när hela gänget lyssnar på en sagostund, är det som att de delar en gigantisk skål med popcorn – det samlar alla och skapar en mysig kamratskap i klassrummet.

Men vänta, det finns mer! Att vara en förstklassig läsare är inte bara en skolsak; det är för livet. Studier visar att barn som läser mycket tenderar att klara sig bra även i den verkliga världen. Genom att läsa högt med all entusiasm du kan uppbåda ger du dem i princip en biljett till läs-berg-och-dalbanan, du hjälper dem hitta sin väg i livet - fyllt av bladvändande äventyr som leder till framgång, både i skolan och i privatlivet.

Så ta din favoritbok, hitta en bekväm stol och låt oss ge oss ut på denna litterära resa tillsammans här i biblioteket! 📚💫

 

OBS! Läsklubben vänder sig till elever i 4:e och 5:e klass men alla är mer än välkomna att vara med! Vi träffas i biblioteket varje torsdag kl 14.40 till 15.40.