Internationella Engelska Skolan

Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en 4-9-skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan även att välkomna elever i förskoleklass.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 januari 11

Välkomna tillbaka

Mr Gavin, Rektor för IES Kista, hälsar alla välkomna tillbaka till vårterminen 2022

Images

Först och främst vill jag önska er alla en god fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni har haft en en skön och avslappnad ledighet samt att alla våra elever återvänder till skolan med massor av energi för att anta vårterminens utmaningar. Som jag nämnt tidigare är första skoldagen den 12 januari då eleverna följer sitt ordinarie schema. Vi ser fram emot att välkomna alla elever på onsdag!

Jag förstår att det finns en fortsatt oro över rådande Covid situation men jag vill försäkra er om att vi fortsätter följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer när det gäller säkerhet och god hygien i skolan. Vi uppskattar även stödet från er vårdnadshavare, att ni uppmanar era barn att följa riktlinjer och råd när de är i skolan.

Jag vill också passa på att påminna er som har varit utomlands och kommit tillbaka till Sverige nyligen att se till att ni har följt alla rekommendationer gällande karantän och testning innan era barn kommer tillbaka till skolan. Riktlinjer och rekommendationer kan variera så kontrollera gärna extra noga med myndigheter och officiella informationskällor vad som gäller om du känner dig osäker.

Vi ber er vänligen komma ihåg att om ditt barn inte mår bra och har symptom på Covid, vinterkräksjuka eller annat, håll dem hemma till dess att de är friska och symptomfria. Den här åtgärden bidrar till att minska smittspridningen i skolan och även inom samhället i stort. Om en eller flera familjemedlemmar har testat positivt för Covid, vänligen följ myndigheternas rekommendationer om när det är säkert för era barn att återvända till skolan.

Den senaste uppdateringen om läget finns att läsa på Folkhälsomyndighetens webbsida. Vi kommer också att lägga upp påminnelse och information om gällande riktlinjer på Schoolsoft under de kommande dagarna.

När vi ser framåt är det viktigt att komma ihåg att skolan är en integrerad del av våra barns akademiska och sociala utveckling. I utmanande tider reagerar vi vuxna olika på de problem vi står inför. Oftast projiceras vår rädsla och oro över på våra barn men vi måste alla arbeta tillsammans för att se till att skolan förblir så säker som möjligt, både fysiskt, men också känslomässigt och mentalt. För oss är det ett nöje att se eleverna arbeta hårt med sitt akademiska arbete i skolan men det är också fantastiskt att se dem leka, umgås och göra saker som unga gör. Det är viktigt att vi fortsätter ge dem utrymme att få vara barn och ungdomar, trots vetskap om att en del aktiviteter och möjligheter kommer att vara begränsade för dem under de kommande månaderna.

 

Vänliga hälsningar och stort tack för ert fortsatta stöd,

 

Mr. Gavin