Internationella Engelska Skolan

Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en 4-9-skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan även att välkomna elever i förskoleklass.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 januari 25

"Att kunna prata med lärarna utanför klassrummet var fantastiskt"

Vi pratade med tidigare IES-eleven Hailey Buhre om hennes bästa minnen från skoltiden på IES Kista och om vad hon gör idag.

Images

Hailey Buhre

Hailey Buhre gick ut nionde klass 2020. Idag är hon 18 år och studerar på Täby Enskilda Gymnasium.

Vad har du gjort sedan du gick ut IES Kista?
"Jag studerar på Täby Enskilda Gymnasium och går just nu mitt tredje år där."

Om du ser tillbaka, vad värdesätter du mest från din tid på IES?
"Jag älskade att ha bra kontakt med lärarna. Att kunna prata med läraren utanför klassrummet om saker som inte var skolrelaterade var fantastiskt. Jag minns till exempel våra klubbar efter skolan eller när jag ville starta en Harry Potter-klubb och behövde en lärares tillstånd; jag visste exakt vem jag skulle prata med eftersom vi hade bra kontakt med våra lärare. Allt tack vare att jag pratade med lärarna utanför klassrummet om andra saker än bara skolan. Jag värdesätter också de vänner jag fick under åren på IES och jag har fortfarande kontakt med många från skolan. Jag tror att vår tid tillsammans verkligen gav något speciellt. De kontakter och relationer som skapas i skolan är verkligen värdefulla."

Vad är ditt bästa minne från IES?
"Jag har många bra minnen från IES, men det finns ett som sticker ut och det var när vi körde LAN på natten. Både att spela spel i skolan och att vara i skolan på natten utanför skoltid var kul. I nian fick jag och min kompis dessutom hjälpa till att sälja biljetter inför LAN:et. De flesta eventen på skolan var roliga och även våra husdagar eftersom vi fick göra något annat."

Har du några framtidsdrömmar?
"Jag är inte säker på vad jag vill göra i framtiden än, men jag vet att jag vill göra något kreativt."