Internationella Engelska Skolan

Karlstad

Internationella Engelska Skolan Karlstad erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Images

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år  understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi erbjuder en stor salladsbuffé samt rikligt med knäckebörd till vilket serveras olika sorters smör. Som dryck serveras mjölk och vatten.

Allergi

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan. Vårdnadshavarna är ansvariga för att säkerställa att skolan alltid har aktuell information om behov av specialdiet.   

Skollunchen serveras naturligtvis kostnadsfritt.

Lunchen vid Engelska Skolan i Karlstad är ett viktigt inslag i skoldagen. Då skall eleverna, oavsett tid då de äter lunch, känna en stunds avkoppling, trivsam samvaro vid matbordet och bland klasskamraterna samt en stund av återhämtning. Pedagoger och övriga medarbetare vid skolan äter lunch med eleverna varje dag och vi manar till en lugn och och samtalsvänlig atmosfär i vår matsal. 

Matråd

Engelska Skolans matråd sammanträder två till tre gånger per termin tillsammans med skolans rektor Mr Tucek. Rådet består av elever från olika årskurser, skolans kökschef, skolans sjuksköterska och som sagt - rektor vid skolan. 
På agendan återfinns matkvalitet, uppmärksamhet på allergier, tillredning av skolans lunch, miljön som sådan, speciella önskemål av mat och innehållet på lunchbuffén.

Images