Internationella Engelska Skolan

Karlstad

Internationella Engelska Skolan Karlstad erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Images

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi erbjuder en stor salladsbuffé samt rikligt med knäckebörd. Som dryck serveras mjölk och vatten.

Lunchen på Engelska Skolan i Karlstad är ett viktigt inslag i skoldagen. Då skall eleverna känna en stunds avkoppling och trivsam samvaro vid matbordet. För att skapa ett lugn är pedagoger schemalagda att äta lunch tillsammans med eleverna varje dag. 

Matråd

Engelska Skolans matråd sammanträder varje termin tillsammans med skolans rektor. Rådet består av elever från olika årskurser, kökspersonal, skolans sjuksköterska och rektor. 

Allergi

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan.

Images