Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 mars 15

Månadsbrev

Images

Kära Vårdnadshavare,

Innan vi visste ordet av hade januari och februari passerat och tid för sportlov. 2022 har så här långt visat att vi äntligen såg ett slut på Covid 19 restriktioner i skolan. Skolan börjar nu sakta men säker att återgå till det normala och ha aktiviteter, bjuda in föredragshållare, starta våra eftermiddags klubbar med mera. Sorgligt nog innan vi hämtat oss från den stora risken för smittspridning har upplever världen nu en annan risk av militär art.

Tittar vi tillbaka på senaste två månaderna kan vi trots allt med glädje nämna några saker: Våra Fun Fridays är igång och så här långt har vi haft Happy Valentines tema i februari som samlade in mer än 5000 kronor till hemlösa i Stockholm. Tack till alla som bidrog till detta! Vi har även haft vår Aesthetic day den 22 februari- en aktivitetsfylld och rolig dag där våra elever skapade allt från street art till animerade filmer.

IES Järfälla har presterat bra i en språktävling som vi deltog i. Vi kvalificerade oss till regionsfinal både i svenska och engelska. Mycket väl presterat av våra elever!

Den 8:e och 10:e februari hölls det första tillfället av alla nationella test (NT) som sker under vårterminen. Det var årskurs 6 som var först ut med NT i svenska. Under två intensiva dagar arbetade våra elever med skriv och läsförståelse. Vi informerar ständigt våra elever om att NT inte är de enda viktiga prov under året och att de inte skall vara alltför oroliga inför testen. Vi uppskattar om ni hjälper oss att sprida detta till era barn!

Som skola arbetar vi ständigt med att öka elevernas inflytande. Som alltid är elevrådet/parliament en viktig del i detta både för våra elever och för oss som personal. Varje månad har vi matråd- och elevrådsmöten, där eleverna möjlighet att göra skillnad och påverka gällande exempelvis skolmaten. I mars har fyra elevrådsrepresentanter under en halvdag deltagit i en Elevskyddsombudsutbildning. 

I pipeline: 

Winter sports day, 11 mars.
Pi Day 14 mars.
St Patrick’s Day 17 mars - Vi kommer att bära gröna kläder.
Föräldrafika den 30 mars mellan kl 16.00-18.00 i skolan. Denna gång är ett tillfälle för vårdnadshavare i årskurs 5, 6 och 7 att komma och fika, möta medlemmar i ledningsgruppen och se skolans lokaler. ( Vi har inte kunnat ta emot besökare under två år och många vårdnadshavare har inte haft möjlighet att se skolbyggnaden eller möta ledningsgruppen).
Nästa NT är svenska för årskurs 9 den 22:a och 24:e mars
Next National test is Swedish year 9, on the 22nd and 24th of March.
Vänliga hälsningar till er alla!

/ Ledningsgruppen på IES Järfälla