Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2023 juni 12

En otrolig språkresa på IES Växjö

Det var ett bitterljuvt avsked när eleverna på IES Växjö sade farväl till sina tyska vänner från Goethe Schule Harburg-skolan, Hamburg, Tyskland. Detta markerade slutet på ett enastående språkprogram som överträdde gränser. Skratt, sånger och personlig utveckling blev kännetecknen för denna fantastiska resa och lämnade ett oförglömligt intryck i hjärtat hos alla inblandade.

Images

Enade i mångfald, elever från IES Växjö och Goethe Schule Harburg möts för att knyta band av vänskap och utbyta kunskap.

På IES Växjö ges eleverna den unika möjligheten att välja ett extra modernt främmande språk att utforska. Med alternativ som tyska, franska och spanska ger eleverna sig ut på ett språkligt äventyr som vidgar deras vyer och främjar en djupare förståelse för olika kulturer.

Programmets kronjuvel ligger i närvaron av utbyteselever som spelar en avgörande roll för att underlätta språkutbyten mellan eleverna. Detta samarbete förbättrar inte bara språkfärdigheter utan främjar även värdefulla sociala färdigheter. Genom att skapa en miljö där eleverna kan blomstra bidrar utbyteseleverna från Goethe Schule Harburg till kamraternas utveckling och möjliggör att de når sin fulla potential.

När programmet nådde sin kulmen strömmade hjärtlig uppskattning fram från alla håll. Daniela, den enastående tyskläraren på IES Växjö, och de ovärderliga bidragen från utbyteseleverna från Goethe Schule Harburg förenade vägar och öppnade dörrar för elevernas språkstudier. Dessutom imponerade det begåvade köksteam, Jesper och Saska, på alla med sina kulinariska mästerverk och lämnade eleverna i förundran samtidigt som de skapade en underbar bakgrund för deras språkupplevelser.

Varje elevs smittande leende och outtröttliga ansträngningar spelade en avgörande roll för att göra denna resa till en strålande framgång. Vänskaperna som knöts under denna tid sträcker sig bortom geografiska gränser och påminner oss alla om att farväl endast är början på livslånga band.

På IES Växjö är troen på språkets transformerande kraft oföränderlig. Detta program ger inte bara språkkunskaper utan främjar även en känsla av kamratskap och äventyr som kommer att driva eleverna mot otaliga nya erfarenheter.

När detta kapitel avslutas reflekterar vi över vänskapens magi och de otaliga minnen som skapades under denna språkresa. Programmets effekt, med deltagande från Goethe Schule Harburg och det engagerade teamet på IES Växjö, kommer fortsätta att vibrera i hjärtan och sinnen hos dem som var inblandade och lämna en bestående arv av tvärkulturell förståelse och livslånga förbindelser.

För mer information om språkprogrammen på IES Växjö och hur det hjälper barnet att nå sin fulla potential, vänligen kontakta oss på info.vaxjo@engelska.se