Internationella Engelska Skolan

Uppsala

Internationella Engelska Skolan Uppsala erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Bibliotek

Vårt bibliotek är en välkomnande och lugn plats dit eleverna kan komma för att läsa, studera eller göra sina läxor

Images

Hitta hit: Middle School Entrance

Öppettider: 

Måndag: 8:45 - 16:15
Tisdag: 8:00 - 16:00
Onsdag: 8:00 - 14:30
Torsdag: 8:35 - 16:00
Fredag: 8:00 - 15:30

Kontakt:
Annie Provencher 
annie.provencher.uppsala@engelska.se

Vårt bibliotek är inriktad enligt Dewey Decimal Internationals biblioteksklassificering. Vi har fem olika sektioner av böcker på biblioteket: Lärarreferens (Kan endast lånas av personal). Referens (Kan inte lånas alls, används endast i biblioteket). Facklitteratur (engelska blandat med svenska). Svensk skönlitteratur och engelsk skönlitteratur. Studenter/Personal behöver inte lånekort.

Alla lärare och elever har ett eget ID-nummer i datorn. Allt du behöver göra är att berätta ditt namn och din klass så kommer bibliotekspersonalen att kunna låna ut böcker.

Vi har två elevdatorer på biblioteket. Dessa används endast för referensarbete.

Biblioteket har ett stort rum med plats för 32 elever att göra sina läxor. Därför är det möjligt att boka biblioteket på schoolsoft och ta med din klass på lektionen.

Hur biblioteket används:

Junior School elever, årskurs 4&5 har 30 minuter per vecka reserverade på biblioteket på sitt schema under sina svenska lektioner. Det är den enda gången de får komma till biblioteket. De kan inte komma till biblioteket eller till Middle School området under sina raster.

Middle School elever, årskurs 6-9 är välkomna under bibliotekets öppettider måndag-fredag ​​med ett bibliotekskort från sina lärare. Varje lärare från Middle School har 4 stycken bibliotekskort i sina klassrum. Varför ett bibliotekskort? Så att vi vet om eleverna har sin lärares tillstånd att vara på biblioteket under en lektion. Se till att hämta dem efter att eleverna återvänt till klassen. Lärare kan också reservera biblioteket på skolan och följa med hela klassen under en lektion. Under rasterna måste eleverna följa ett schema enligt deras raster i Studentloungen. De kommer att kunna välja att gå antingen till Studentloungen eller på biblioteket. Middle School elever är välkomna att komma och plugga efter skolan fram till kl 16.00.
Images