Internationella Engelska Skolan

Täby

Internationella Engelska Skolan Täby erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Rektor hälsar välkommen

God eftermiddag allihop på Internationella Engelska skolan i Täby. Jag är så glad över att äntligen ha anlänt till Sverige och över att ha inlett mitt arbete som skolans Rektor.

Låt mig berätta lite om mig själv innan jag börjar. Mitt namn är Dr. Anthony Adames. Min första examen i språk är från James Cook University of North Queensland och den avlade jag samtidigt som min lärarexamen, som är från University of New England. Jag har även en masterexamen inom språkutbildning från University of Southern Queensland, magisterexamen inom ledarskap och förändring från the Hong Kong Institute of Education och har doktorerat inom utbildning vid Education University of Hong Kong. Jag har undervisat i olika språk vid skolor i Frankrike och Australien innan jag kom till Hong Kong där jag började med att undervisa i Engelska på Po Chiu Catholic Secondary School 2001. Jag har också lett avdelningen för moderna språk som head of department, arbetat med skolutveckling som biträdande rektor för St. Margaret’s Co- educational English Secondary and Primary School innan jag började på Creative Secondary School 2020. Jag tycker om att lära mig och att lära ut språk, resa, renovera och att använda teknologi. Jag har också erhållit hedersbetygelsen Knight of the Academic Palms från frankrikes president 2013 för mina insatser inom språkutbildning och är även en Apple Distinguished Educator (Class of 2015).

Jag känner mig privilegierad över att ansluta mig till IES Täby. Det underliggande temat för 2023 kan summeras i tre ord:


BRABÄTTREBÄST

Vi är en väldigt bra skola men jag kommer att utmana elever och lärare att hitta vägar genom vilka vi kan förbättra oss ytterligare: inte bara rent akademiskt utan även som människor. Jag vill bygga på och utöka vår omtänksamma, positiva och respektfulla skolkultur. Jag vill utveckla omtänksamma och motståndskraftiga världsmedborgare. Det är dags för oss att återuppbygga vår känsla av tillhörighet och gemenskap efter COVID och att bli en skola som är ännu mer noggrann med förväntningarna på oss alla. Jag lovar att människor i framtiden kommer att vara avundsjuka på våra elever som gått i Sveriges Bästa Skola.

Jag är en oerhört stöttande men krävande rektor och kommer inte att tveka att höra av mig till föräldrar och olika grupper i samhället för att hjälpa våra elever och vår personal att uppnå sin fulla potential inom alla områden i sina liv. Jag välkomnar er feedback och alla möjligheter att delta i vår livfulla skolvardag. Jag ser fram emot att få möta er alla under de kommande veckorna och månaderna.

Images

Dr. Anthony Adames