Internationella Engelska Skolan

Täby

Internationella Engelska Skolan Täby erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 januari 27

Minnesdag för förintelsen

Images

Den spanska filosofen George Santayana som ofta citeras sa: 


“De som inte minns det förflutna är dömda att upprepat det.”

Det är med detta perspektiv i åtanke som SO teamet leder dagens Minnesdag för förintelsen. Studenter i både Junior och Senior School arbetar med aktiviteter som berättar historien om Europa under det tidiga 1900-talet, tittar på nazisternas agerande och responsen, eller bristen på respons, från regeringar och människor i Europa.

Minnesdagen över förintelsen är en, av Förenta Nationerna, fastställd dag då globala medborgare  uppmanas att se över sin förståelse och kunskap om förintelsen där mer än 6 miljoner judar dog i händerna på nazisterna och deras sympatisörer. På Internationella Engelska Skolan Täby lär vi våra elever och vårt samhälle hur man bygger kunskap och insikt avseende tolerans och kulturell förståelse.

I detta ljus, som rektor, uppmuntrar jag föräldrar att också se över sin kunskap och förståelse för förintelsen genom att använda de resurser som finns tillgängliga på USA:s onlineportal för Holocaust Memorial Museum på:

https://www.ushmm.org/remember/international-holocaust-remembrance-day,

Images

Pictured: Memorial to the Murdered Jews of Europe, Berlin

Vänligen ta dig tid att diskutera med ditt barn och hjälp dem att bättre förstå dessa händelser som redan har presenterats för dem under deras dag hos oss. Vi på IES stödjer de svenska värderingarna tolerans, mångkultur och frihet att välja sin religiösa, kulturella och sexuella identitet. Vi har därför åtagit oss att se till att dessa värderingar inte bara tillämpas på samtiden, utan även på vår revidering av historiska händelser som dessa för att säkerställa att de aldrig upprepas.

Dr. Anthony Adames

Rektor