Internationella Engelska Skolan

Staffanstorp

Internationella Engelska Skolan Staffanstorp är en tvåspråkig F-9 skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2021 december 09

Uppmärksammad skolledare blir rektor för IES Staffanstorp

Nu är det klart vem som blir rektor för Internationella Engelska Skolan i Staffanstorp och som kommer att ta emot eleverna höstterminen 2022.

Images

Truls Katzler, som idag är rektor för IES Hässleholm, är för många redan en välkänd skolledare. Han har varit skolledare sedan 2003 och arbetat i en rad olika kommunala skolor och friskolor i olika Skånekommuner.

– Staffanstorp är en expansiv och framåt kommun som det skall bli roligt att få jobba i samarbete med, säger han.

Som rektor för Ölyckeskolan i Eslöv blev Truls Katzler uppmärksammad för att på tre år ha höjt elevernas behörighet till gymnasieskolan med 20 procent, något som väckte uppmärksamhet även utanför landets gränser. När han för tre år sedan tog över Internationella Engelska Skolan i Hässleholm nådde 84,4 procent av eleverna behörighet till gymnasiet. I våras gick 98,5 procent av hans nior ut grundskolan med gymnasiebehörighet.

Vikten av tydlighet men också omsorg om människorna man arbetar med och för befälet över, är något han tagit med sig från sin bakgrund som militär.

– Jag har en stark tro på att man leder bäst genom föredöme och en tydlig kravbild kombinerat med ett stort hjärta. Det som IES grundare Barbara Bergström skulle benämna “Tough Love” eller jag skulle säga “Vi ställer krav för att vi bryr oss”

– Varje morgon står jag utanför skolan, tar emot eleverna och hälsar dem välkomna till en ny skoldag. Utöver detta lägger jag mycket tid i korridorer och på spontana lektionsbesök. Eleverna skall veta vem jag är och att min dörr alltid är öppen för dem, mina elever är mina elever oavsett om de går på min skola just nu eller om det gick ut nian för tio år sedan, har man en gång varit min elev så är man alltid det och min dörr är alltid öppen för dem.

Den 1 februari börjar han som rektor för IES Staffanstorp:

– Det jag ser mest fram emot med IES Staffanstorp är att få bygga en skola från grunden och förmånen att under sju månader helt kunna fokusera på planeringen och uppstarten av en ny skola.

Född och uppvuxen i Lund återvänder Truls Katzler i och med uppdraget i Staffanstorp till sina hemtrakter. 

–  En lustig kuriosa är att en av mina förfäder den före detta husaren Sven Jönsson Katzler var skolmästare i början av 1800-talet i det som nu är Staffanstorps kommun, så man kan säga att cirkeln nu är sluten.