Internationella Engelska Skolan

Skellefteå

Internationella Engelska Skolan Skellefteå erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Träffa våra lärare

All vår personal jobbar för att skapa den bästa inlärningsmiljön i skolan

Internationella Engelska Skolan Skellefteå är en verkligt internationell skola. Vi har personal och studenter från hela världen som bidrar till en dynamisk internationell atmosfär som alla har nytta av och trivs med. Våra skolor är tvåspråkiga med upp till 50 % av utbildningen på engelska och följer den svenska läroplanen.

Internationella Engelska Skolan (IES) har spelat en betydande roll i att förändra svensk utbildning med ett tydligt fokus på kvalitet i undervisning och lärande. Våra skolor vinner regelbundet priser och ligger i toppen av de akademiska resultattabellerna vilket har bidragit till en lång elevkö.

Skolgruppen grundades 1993 och är idag den fjärde största utbildningsanordnaren inom grundskolan i Sverige. I augusti 2021 går mer än 30 000 elever i våra 43 skolor i Sverige.

Vi har också sju skolor i Spanien med 4 700 elever. För oss är detta bara början.

Vår ambition är att öppna fler skolor så att vi kan göra en IES-utbildning tillgänglig för fler elever.

Våra skolor i Sverige är avgiftsfria för alla elever, och helt finansierade via kommunerna och skolkupongsystemet. Våra skolor är öppna för alla och vi tar emot ansökningar från elever enligt först till kvarn-principen.