Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Hälsningar.

Jag heter Sandy Schäfer och jag är hedrad och ödmjuk att få leda denna skola som vi är stolta över att kalla IES Sigtuna!

Jag är ett barn av Afrika. Jag föddes i Zambia och växte upp i Sydafrika och min resa till Sverige har tagit mig genom tre kontinenter och sex olika länder både som lärare och rektor för skolor. Detta har gett mig en myriad av rika pedagogiska och mångkulturella erfarenheter som har kommit att forma den lärare, rektor och person som jag är idag. Längs vägen har jag utvecklat en djup förståelse för den mångfald som finns i vår värld idag, och de många utmaningar som barn och unga möter när de strävar efter att hitta sin individualitet och plats i världen.

Jag kom till Sverige första gången 1998 där jag hade turen att bli anställd som lärare och chef för matematikavdelningen på den allra första IES-skolan i Enskede. Under denna tid var grundaren av IES, Barbara Bergström, rektor där. Efter mer än tio år på både IES Enskede och IES Jarfalla fick jag förmånen att starta upp och bli den första rektorn för IES Hasselby som öppnade 2011. Mellan 2016 och 2020 har jag tillbringat tid både i Storbritannien och upplevt det brittiska utbildningssystemet, och i Spanien som rektor för en av våra IES-ägda skolor.

Min vision för IES Sigtuna är först och främst en skola som följer våra IES-pelare om en säker och ordnad skolmiljö, elever som behärskar engelska språket och höga akademiska förväntningar. Detta är ett beprövat recept för framgång!

Utöver detta har IES Sigtuna en mycket stark betoning på respekt och disciplin. Jag känner att det är väldigt viktigt för våra barn att lära sig respekt för vår miljö, vår planet och de människor och varelser som lever här. Vi arbetar med att dagligen visa respekt för oss själva och andra, vilket syns genom våra dagliga handlingar.

Jag är fast i disciplin och jag tror att disciplin är hörnstenen i akademisk prestation. Disciplin och respekt är attityder som börjar hemma, förstärks i skolan och sedan tillämpas under hela livet.

Mitt engagemang för IES Sigtunas familjer är att varje enskilt barn ska synas och höras; att varje enskilt barn kommer att vägleda, stötta, motivera och pusha, om det behövs, att bli de bästa versionerna av sig själva som de kan vara; och att varje enskilt barn kommer att bli älskat, värderat och accepterat för vem det är.

Det här är mitt löfte.

Sandy Schäfer

Rektor

Ms. Sandy Schäfer