Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 november 20

Ljudtekniker Alexander Martin inspirerar elever i år 7 på IES Sigtuna

IES Sigtuna välkomnar Alexander Martin att inspirera elever i år 7 i musikens värld.

Images

Alexander Martin

Frilansande ljudtekniker och tekniker Alexander Martin stod i centrum som gästföreläsare på IES Sigtuna. Evenemanget, arrangerat av avdelningschefen för estetik, syftade till att vidga vyerna för år 7-elever och belysa spännande möjligheter i musikens värld bortom klassrummet.

Alexander Martin, vars yrkesmässiga resa sträcker sig över hela Europa, delade med sig av sin stora erfarenhet av att samarbeta med olika band och musiker. 

Beväpnad med ett mixerbord, högtalare, mikrofoner och kablar är hans uppdrag att se till att de musikaliska talangerna han arbetar med, hörs högt och tydligt, fängslar publiken och levererar en uppslukande upplevelse.

Hans verk utspelar sig på storslagna scener, allt från festivaler till ikoniska konsertlokaler som tex Gröna Lund. 

Under hela sin karriär har Alexander haft förmånen att arbeta tillsammans med en mängd olika artister, både väletablerade och framväxande, som tex Dua Lipa, Molly Sandén, Markus & Martinus, Veronica Maggio, Sebastian Ingrosso, Dolly Style och många fler .

Med hjälp av en mängd verktyg skulpterar Alexander ljudlandskapet och arrangerar den perfekta balansen för instrument så som gitarrer, pianon, saxofoner, trumpeter och trummor. Denna process, som han beskrev för eleverna, är där magin utspelar sig, vilket gör att publiken kan njuta av denna härliga sammansättning av sina favoritartister och band.

Evenemanget fungerade som en unik möjlighet för elever i år 7 att få inblick i musikproduktionens spännande värld. Alexander Martins presentation inspirerade eleverna att utforska de möjligheter som väntar dem i musikens värld, bortom deras akademiska resa.

Tack, Mr Duggan, för att du organiserade detta evenemang för år 7. Tack för att du öppnar nya dörrar till inspiration för all talang som finns i IES Sigtuna.