Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 juni 02

IES Sigtuna håller invigning av examen

Biokällan i Märsta fylldes av stolthet och prestation när vi firade vår invigningsceremoni i fredags.

Images

Scenen på platsen

Det var en anmärkningsvärd händelse som markerade en viktig milstolpe för vår skola när vår första avgångsklass, 9A, avslutade sin grundskoleresa.

Med glädje och storslagenhet gick avgångseleverna in på biografen Källan, iklädda sina tjusiga examensklänningar, ackompanjerade av den klassiska examenssången Pomp and Circumstance. Atmosfären var en unik blandning av jubel och reflektion, när elever, föräldrar och lärare samlades för att fira sina prestationer och vårda de minnen som smiddes under denna transformativa fas av deras liv. Hjärtliga student- och huvudcitat fångade kärnan i detta exceptionella tillfälle.

Vår rektor, Ms Schäfer, höll ett rörande tal, medan elevrådets ordförande och vice ordförande höll ett gemensamt tal som reflekterade över sin tid på IES Sigtuna. Biträdande rektor Mr. Bhalla,  engagerade skickligt publiken med en blandning av fakta och humor.

Festligheterna fortsatte med en kort prisutdelningsceremoni för att hedra de årsjubilerande. Dessa exemplifierade våra akademiska och karaktärsdanande elever. En överraskande gästtalare, Ms. Hawker, hjälpte oss att presentera rektorns pris efter sitt inspirerande tal.

Tack vare en väl inövad dag gick eventet väldigt smidigt. Även om vi var glada över tillfället var det bitterljuvt att ta farväl av våra elever i år 9. Deras välbesökta examen markerade början på deras resa till gymnasiet, medan vi ivrigt förväntar oss många fler examen med våra återstående studenter.