Internationella Engelska Skolan

Östersund

Internationella Engelska Skolan Östersund erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Images

På IES Östersund tror vi på att all våra elever behöver en hälsosam och näringsrik lunch varje dag för att kunna säkerställa en framgångsrik skoldag. Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har betonat vikten av näringsrik mat i en undervisningsmiljö under flera år. 


Varje dag får både IES anställda och elever njuta av god mat tillsammans i vår rymliga matsal. Ett vegetariskt alternativ erbjuds alltid och kökspersonalen har inga problem med att erbjuda allergivänliga alternativ eller annan specialkost. (Det är vårdnadshavarnas ansvar att se till att skolan alltid har uppdaterad information om behovet av all specialkost). På IES Östersund har vi även en stor salladsbar som erbjuder ett brett urval av grönsaker för våra elever att avnjuta tillsammans med resten av deras lunch. 


Varje klass har en tilldelad section i matsalen som de har ansvar för att städa varje dag efter att de ätit klart. Detta hjälper oss att skapa en känsla av ett gemensamt ansvar för att skapa en ren omgivning i hela skolan. 


Det är även mycket viktigt att våra anställda är närvarande under lunchrasterna och äter tillsammans med eleverna. Detta säkerställer att matsalen är en lugn och ordningsam miljö samt att det uppmuntrar en lärar-elev relation. Därför äter våra anställda alltid tillsammans med eleverna i matsalen, som en del av en pedagogisk lunchrast.


Skollunchen är självklart gratis och en veckomeny läggs ut på Schoolsoft för eleverna, de anställda och vårdnadshavarna att se.