INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Österåker

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Österåker sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital Rundtur

Nyheter | 2023 februari 01

Internationella Engelska Skolan öppnar i Österåker 2024

I augusti 2024 slår Internationella Engelska Skolan upp portarna i Österåker. Bygglovet är klart och inom kort tas det första spadtaget. Nästa år väntas den nya skolan stå färdig, på samma plats som Hackstaskolan ligger på idag.

Images

Visualisering

Det är en lång process innan bygget av en helt ny skola kan börja. På grund av flera överklaganden av nödvändiga byggtillstånd har bygget av IES Österåker försenats. Skolstarten har blivit framflyttad till 2024, men nu drar bygget äntligen igång.

– Vi är mycket glada att kunna berätta att skolan kommer att kunna öppna 2024, säger Jörgen Stenquist, vice VD och ansvarig för etablering av nya skolor på IES. Vi vet att det finns en stor efterfrågan bland familjer i Österåker på en skola med vår internationella profil, och är därför glada att kunna erbjuda detta.

Befintliga byggnader kommer att totalrenoveras och även ersättas med helt nybyggda, toppmoderna lokaler. Skolan kommer bland annat att få ny matsal med tillhörande tillagningskök. En ny skolgård kommer att finnas med omfattande lek- och aktivitetsmöjligheter. När skolan är färdigställd i augusti 2024 blir det en F-9 skola inklusive fritidshem för ca 600 elever, två klasser per årskurs.

– Den nya skolan kommer att bli ett komplement till de övriga skolorna i kommunen, i och med att den tillför ett koncept som inte funnits på platsen tidigare, säger Jörgen Stenquist, själv boende i Österåker.

>> Ansök till IES Österåker