INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 januari 09

Vi välkomnar Peter John Fyles som rektor för IES Norrtälje

Vi är glada att kunna berätta att Peter John Fyles återvänt till IES, denna gång i rollen som rektor för Internationella Engelska Skolan Norrtälje. Peter John Fyles har en lång bakgrund i utbildningsvärlden, både inom och utanför IES.

Images

Peter John Fyles är engelsman och har arbetat med utbildning hela sitt liv. Han har tre universitetsexamina och är behörig lärare. Han flyttade till Sverige 1997 och började arbeta vid Engelska Skolan i Enskede, tillsammans med grundaren Barbara Bergström 1998.

– Det är roligt att vara tillbaka i IES-familjen, som jag var en del av nästan från starten. Jag tror starkt på IES etos, och på ambitionen att skapa en skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära sig.

2003 blev Fyles den första rektorn för IES Gävle, och inte långt därefter blev han VD för hela Internationella Engelska Skolan. Under hans tid som VD expanderade organisationen från fem skolor till 23 inom loppet av åtta år.

– Jag vet att det finns en stor efterfrågan över hela Sverige på skolor med en internationell profil och högt satta kunskapsmål, säger Peter John Fyles. Jag ser fram emot att utveckla en sådan skola här i min hemstad Norrtälje.

Peter John Fyles är bosatt i Norrtälje sedan 2017 och har tre barn: Alice, John och Billy. Vid sidan om sitt arbete i utbildningsvärlden är han en framgångsrik och uthållig triathlet.

 

För pressförfrågningar, kontakta presschef Lars Anders Johansson

072-178 22 83 press@engelska.se