INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 maj 28

Vem är Stephen Kozinski?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är naturorienterings- och Engelskläraren Stephen Kozinski, som gillar att rita och eventuellt kommer att skaffa en sköldpadda en vacker dag.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag tog examen i Technological Education från Queen's University i Kingston, Ontario.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Något av det mest givande med mitt jobb är att se engagemanget och glöden hos eleverna när de fördjupar sig i projekt och upptäcker sina passioner.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Jag ser fram emot höstterminen och väntar med spänning på att få träffa mina elever och vara med och skapa en välkomnande atmosfär i vår nya skola.

Vilken är din favoritlåt just nu?
Min favoritlåt just nu är "In The Meantime" av Resident Alien. Jag kan lyssna på den när som helst under dagen och den gör mig alltid på gott humör.

Har du några husdjur?
Jag har inga husdjur men jag gillar verkligen både katter och hundar och skulle definitivt kunna se mig själv skaffa en i framtiden... kanske en sköldpadda också!

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Något som många inte vet är att från 9 till 12 års ålder var jag tvungen att bära en metallställning på huvudet för att fixa mitt underbett i käken. Så i tre år hade jag en stor metallstång som gick från hakan till pannan dag och natt. Jag hade turen att ha stöttande lärare och klasskamrater, de gjorde det mycket lättare och jag höll till och med ett tal om min metallställning inför hela skolan!

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Mitt favoritämne var alltid idrott, jag kan vara väldigt tävlingsinriktad!

Har du några framtidsdrömmar?
I framtiden skulle jag älska att ha en egen studio, där jag både kan skapa och låta människor komma och skapa allt från t-shirts till kortfilmer.

Vad gör du på fritiden?
Utanför jobbet gillar jag att rita, idrotta och läsa. Tennis och hockey är mina två favoritsporter.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Jag försöker att föregå med gott exempel! Jag tycker att det är väldigt viktigt att alltid testa nya saker.

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Mitt bästa minne med mina elever måste vara att anordna en "Skräckfilmfestival" i skolan under Halloween. Alla var så exalterade och det var ärligt talat den bästa filmfestival jag någonsin varit på. Jag var verkligen stolt över alla elever som var modiga nog att vara med på den vita duken och för hur mycket jobb de lade på sina filmer.