INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juli 05

Vem är María Guadalupe Tegelström?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är spanskaläraren María Guadalupe Tegelström.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag har mest jobbat som modersmålslärare och även som lärare i moderna språk på spanska. Samtidigt har jag pluggat till att bli legitimerad lärare i moderna språk med spanska som huvudämne, vilket jag nu är klar med.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att undervisa och föra vidare mina kunskaper till mina elever. Jag uppskattar också den goda stämningen bland kollegorna och att vi arbetar i en miljö där vi hjälper varandra och på så sätt kan stötta eleverna i deras lärande.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Jag ser fram emot att fortsätta dela mina kunskaper med mina nya elever och samtidigt skapa ett bra team med mina nya kollegor. Tillsammans kan vi hjälpa eleverna på bästa sätt.

Vilken är din favoritlåt just nu?
Jag har ingen direkt favoritlåt eftersom jag gillar nästan all sorts musik.

Har du några husdjur?
Ja, jag har en hund – en Jack Russell-terrier som heter Fredag.

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag är livrädd för råttor och möss.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Samhällsvetenskap.

Har du några framtidsdrömmar?
Min dröm är att kunna bo i både Mexiko och Sverige när jag går i pension. Jag vill också starta ett läskunnighetsprogram på spanska och engelska för studenter med sämre socioekonomiska förutsättningar.

Vad gör du på fritiden?
Jag tycker om att umgås med familjen, laga mat, läsa och gå på promenader med hunden. På sommaren älskar jag att påta i trädgården och resa till min hemstad i Mexiko.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Jag försöker använda olika strategier för att öka elevernas intresse för ämnet och samtidigt göra lektionerna roligare.

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Det var under firandet av modersmålsdagen. Mina elever skulle framföra en traditionell dans från Sydamerika och behövde en stor yta för detta. Men eftersom det var mycket folk blev det väldigt trångt. Trots det lyckades de framföra dansen jättebra och det gjorde oss alla väldigt glada.