INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 maj 22

Vem är Chris Bradley?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är biträdande rektor Chris Bradley, som har studerat juridik och kan spela rugby.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag har tillbringat de senaste 11 åren på IES Täby, varav de senaste 3,5 åren som biträdande rektor. Innan jag började på IES studerade jag juridik på universitet i Storbritannien och därefter flyttade jag till Sverige 2010 för att spela rugby.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Eleverna och personalen. Eleverna, eftersom ingen dag kommer någonsin att vara den andra lik – det händer alltid något nytt och spännande, vilket gör att vi slipper den där nio-till-fem-känslan. Personalen, eftersom vi rekryterar de bästa från hela världen och deras breda utbildningserfarenhet skapar en väldigt givande miljö att arbeta i.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Att välkomna nya medarbetare och elever och att få börja lägga grunden för vad IES Norrtälje kommer att stå för. Vi har turen att få en helt fantastisk plats att utgå ifrån – skolbyggnaden och lekplatsen kommer att vara toppmodern!

Vilken är din favoritlåt just nu?
Även om jag "bara" är 36 år känner jag att jag ganska nöjt glider in i medelåldern och det sprider sig även till min musiksmak. Just nu gillar jag George Michael – Careless Whisper, David Bowie – Starman och Modern Talking – Cheri Cheri Lady.

Har du några husdjur?
Ja, fast inte alls så många som Mrs Bradley vill ha. Vi har för närvarande två katter och två marsvin.

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag har haft turen att representera två länder i rugby: England u16 och Sveriges herrlag.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Historia.

Har du några framtidsdrömmar?
Alltid! Och vi kommer att sträva efter att ge våra elever modet att planera sin egen framtid. Drömmar och mål är det som driver oss framåt!

Vad gör du på fritiden?
Spenderar tid med min fru och mina barn. Vi väntar nummer 3 i juli.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Att ha en effektfull indragare är viktigt. Att visa konkreta exempel på det de lär sig gör lektionen relevant och ökar deras intresse och förståelse.

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Jag tror att motgångar tvingar människor att växa, och ett av mina stoltaste minnen av både personal och elever är från en tragisk situation vi upplevde i Täby för några år sedan, där en person avled. Just då gav det alla en möjlighet att sörja tillsammans och den uppskattning och respekt som eleverna visade den här personen är något som kommer att följa med mig för alltid.