INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 maj 08

Vem är Barbara Kucera?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är bildläraren Barbara Kucera, som även är konstnären bakom den fina väggmålningen i entrén på skolan.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje? 
Jag har jobbat på IES i över tio år, jag var bland annat med och startade IES Liljeholmen i Stockholm 2014.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att få se elever skapa något nytt varje dag och att jag får vara med när de gör något de älskar.

Vad ser du mest fram emot när skolan har öppnat? 
Jag ser fram emot en nystart för alla. En ny skola innebär något helt nytt för både elever och lärare. Vi kan bygga något riktigt bra tillsammans!

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag brukade arbeta som familjefotograf i Kanada. Att försöka få det perfekta fotot av tre små barn tillsammans var en utmaning!

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Mina favoritämnen var alltid konst och matematik. Ju mer du gillar ett ämne och övar på det, desto lättare blir det.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Jag vill att eleverna ska veta att konst kan skapas på så många olika sätt. Om du har något du vill dela med världen är konst ett utmärkt sätt att göra det på, speciellt om du som jag inte är bäst på ord. Jag älskar att ge eleverna projekt där de själva kan välja egna teman och idéer som de faktiskt bryr sig om.

Vilket är ditt bästa minne med dina elever?
Mina favoritminnen är när mina nioendeklassare tittar i sina gamla skissböcker och säger: 'Ms. Kucera, titta vad mycket bättre jag blev med åren.' De kan själva se sin utveckling och det är deras eget hårda arbete som tagit dem dit.