INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juni 12

Populär konstauktion på IES Norrtälje

Lördagen den 8 juni höll IES Norrtälje sin första konstauktion på skolan. Trots att vädret skiftade hela tiden så kom omkring 150 föräldrar och elever samt cirka 12 lärare/personal till skolans matsal för att buda på en rad intressanta konstföremål.

Images

Objektet som drog in högst summa pengar var en pappersmodell av RMS Titanic.

De första objekten väckte särskilt intresse eftersom de var skapade av två av IES Norrtäljes egna elever som börjar i augusti: Chaila Halvarsson Noel, åk 4, och Märta Gudmundson, åk 7. Båda föremålen såldes blixtsnabbt!

Därefter gick budgivningen snabbt. Målningar, vaser, målarset och keramik utgjorde samlingen och buden haglade tätt när barn och vuxna bjöd kontinuerligt. ”100, 110, 120, 130, 140... såld till den unga damen längst bak!” Objektet som drog in högst summa blev en pappersmodell av RMS Titanic som inbringade över 540 kronor!

En av föräldrarna, Johanna Hulström Jelk, summerade dagen:
”Dagens auktion för RoslagsBlomman var en trevlig aktivitet för hela familjen. Mr Fyles var en fantastisk auktionsförrättare och gjorde det till en rolig upplevelse för både barn och vuxna! Förhoppningsvis blir det många fler sådana här evenemang i framtiden som vi alla kan njuta av. Det är också roligt att få möjlighet att komma till skolan och se hur bygget framskrider. Det är fantastiskt för barnen att känna att de är en del av resan mot en färdig skola.”

Vid dagens slut hade IES Norrtälje samlat in över 4700 kronor till den ideella välgörenhetsorganisationen RoslagsBlomman, som hjälper barn som inte har råd att idrotta eller vara med i föreningar. Maria och Cine, som representerade RoslagsBlomman under dagen, var tacksamma och glada. ”Vi kommer gärna tillbaka”, strålade Cine när hon gick därifrån. Utan tvekan är de varmt välkomna tillbaka till IES Norrtälje!

Images

Images

Principal and auctioneer Mr Fyles