INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 april 03

Eleverna fick skriva sina namn på väggmålning

Under påsklovet bjöds alla elever som ska börja på IES Norrtälje i augusti in till skolan för att skriva sina namn på skolans vägg. I entrén har nämligen bildläraren gjort en väggmålning som skildrar olika föremål kopplat till lärande, bland annat två bokhyllor fyllda med böcker. På dessa bokryggar fick barnen skriva sitt namn och på så sätt lämna sina avtryck i skolan för alltid.

Images

Väggmålningen är inte riktigt färdig än, men alla barnens handstilar i olika färger ger en livfull dimension till projektet.
– Att bjuda in eleverna för att signera väggen är en del i processen att välkomna alla familjer till sin nya skola och få dem att känna sig delaktiga, förklarade rektor Mr Fyles. Vi har golv, väggar och tak – nu ska vi fylla skolan med liv.

Många familjer dök upp för att signera en bok, däribland Nauman och Beenish med döttrarna Fatimah och Aminah som ska börja på IES Norrtälje i augusti.
– Jag ser fram emot att ha en stor skolgård! berättade Fatimah, som precis fyllt 9 år och ska börja i årskurs 3.
Föräldrarna verkade glada över att barnen fått plats på skolan.
– Barnen har svenska som modersmål, men vi vill att de ska kunna engelska ordentligt också. Om du kan engelska så öppnar sig världen för dig. 

Images

Nauman and Beenish with daughters Fatimah and Aminah

Images