INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år  understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi kan också tillgodose anpassningar utifrån allergiska behov.

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan. Vårdnadshavarna är ansvariga för att säkerställa att skolan alltid har aktuell information om behov av specialdiet.   

Skollunchen serveras naturligtvis kostnadsfritt.

En näringsrik, hälsosam lunch spelar en viktig roll för att njuta av en glad och produktiv dag i skolan. Med detta vill vi önska dig välkommen till restaurangen på IES Linköping - "The Foodery"!

Vi serverar cirka 875 luncher per dag och erbjuder minst 4 olika rätter. Alla elever kan fritt välja mellan 2 huvudmåltider, 1 soppalternativ, 1 vegetarisk måltid och ett brett utbud av grönsaker. Vår ambition är att alla elever får en näringsrik och god lunch så att de kan prestera bra i skolan.

Därför är det mycket viktigt att vi som jobbar i restaurangen, tillsammans med mentorer och lärare, lyssnar på elevernas önskemål samtidigt som vi har jobbet att utbilda och bredda deras matupplevelse och smaklökar.

Skolan har tillsammans med restaurangen ett aktivt matråd med en representant från varje klass som träffas en gång i månaden. Där diskuterar vi mat och restaurangmiljö och hur vi når vårt mål: SVERIGES BÄSTA SKOLRESTAURANG!

Vi erbjuder alla vårdnadshavare att komma och hälsa på och smaka på vår lunch. Du är välkommen antingen tillsammans med ditt barn eller utanför deras lunchtid. Anmäl dig till detta i skolans reception och säg att du vill besöka oss för att få ett besökstillstånd för att komma in i restaurangen. Om du har några frågor eller funderingar angående maten finns vi här varje dag för att svara på dem och diskutera de tankar du kan tänkas ha.


Välkommen!

Från Pia och Carlos med personal.