INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en F-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 juni 01

SAAB & IES Linköping collaboration

Images

Internationella Engelska Skolan Linköping är stolta över att tillkännage ett projektsamarbete med SAAB. Våra elever i årskurs 7 och årskurs 9 har arbetat med representanter från SAAB i projekt som rör Connectivity och Sustainable Travel.

Projektet började på höstterminen, med elever i årskurs 7 som föreställde sig hur människor kunde resa på ett mer hållbart sätt i framtiden.

Under vårterminen besökte representanter från SAAB skolan vid flera tillfällen för att hålla presentationer om hållbarhetsrelaterade ämnen och för att diskutera projekten med årskurs 9-eleverna.

Samarbetet kulminerade den 29 maj med en utställning av projekten på SAAB:s kontor i Linköping. Flera årskurs 9-elever fick också möjlighet att presentera sina visioner om en hållbar framtid för flyget för en publik på förvaret.

Images

Sama Hameed from class 9a presenting to SAAB at their offices in Linköping.

Images

Images

Martin Helmfrid, Head of Technology Strategy Airframe & Vehicle Systems Business Area Aeronautics SAAB