INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 augusti 04

Rektorsbrev Augusti 2023

Images

Hej!

Varmt välkomna till ett nytt, spännande läsår på Internationella Engelska Skolan i Linköping. Med ett extra välkomnande hälsas nya elever och föräldrar. Vår första skoldag är den 16/8 med start klockan 08.10 för alla våra elever. Vi har den här terminen tagit emot 80 elever i åk 4 samt ett färre antal elever i övriga årskurser. Det kan säkert kännas nervöst både för barn och föräldrar inför skolstart, det har vi full förståelse för, men ni kan vara helt säkra på att vi arbetar hårt för att alla ska känna sig trygga och för att vi ska kunna erbjuda en utbildning i världsklass till våra elever.

Vår första dag tillbaka den 16:e kommer att bli spännande - vi på IESL firar vår 20-årsdag! Utöver våra vanliga första-dagen-tillbaka-aktiviteter kommer vi även uppmärksamma detta speciella jubileum. Du är välkommen att komma och ta del av det roliga med en kopp kaffe och en bulle när du lämnar av ditt barn för att starta dagen!

Studieresultat

När vi summerar det förra läsåret kan vi nöjt konstatera att det var riktigt fina studieresultat. Våra elever som gick ut årskurs nio i juni fick ett genomsnittligt meritvärde på hela 245 meritpoäng och ca 90% var behöriga till gymnasiet vilket är över snittet. Detta är mycket glädjande då vi värdesätter gedigna ämneskunskaper och betygen visar att vårt arbete för att utveckla en stark studiekultur i kombination med våra skickliga lärare ger goda resultat. Vi ser även fina studieresultat för övriga årskurser så det ska bli spännande att följa detta under året.

Målsättning och prioriterade områden

Vi lägger  mycket kraft på vårt systematiska kvalitetsarbete under läsåret och slutet av varje läsår utvärderar vårt arbete. Vi är nöjda med vart vi är men vi strävar alltid efter att bli bättre. Vi fortsätter med våra mål som även läsåret 2023-2024 är: 

  1. Effective staff collaboration
  2. Effective learning - every student learns in every lesson
  3. Consistent student behavior according to expectations

Vi har ett bra samarbete mellan skolans olika funktioner såsom mentorer, arbetslag, ämneslag och SCT (elevhälsa). Vi arbetar aktivt med att stärka lärandet hos våra elever och vi kommer alltid att arbeta med trygghet och studiero. 

Utvecklingssamtal och Föräldramöten

Våra mentorer kommer inom kort att bjuda in till utvecklingssamtal. Samtalet är framåtblickande där vi fokuserar på målbild och utvecklingsområden. Passa på att redan nu gå in i SchoolSoft så att ni tillsammans med ert barn kan prata igenom nuläget. Dyker det upp någon fråga vill jag att ni 

 

hör av er till mentor, ni hittar kontaktuppgifter på vår hemsida. Under oktober kommer vi att erbjuda föräldramöten på plats i skolan. Årskurs 7, 8 och 9 kommer att ha möte den 9/10. Årskurs 4, 5 och 6 kommer att ha möte den 16/10. 

Busskort

Här kommer en kort information om busskort. Elever som är berättigade till busskort måste uppfylla avståndskraven som är lika för alla elever i alla skolor i kommunen:

  • årskurserna 4 – 6 om skolvägen överstiger 3 kilometer
  • årskurserna 7 – 9 om skolvägen överstiger 4 kilometer

Är du osäker om ditt barn är berättigad till busskort kan ni logga in på länken nedan och se över avstånden mellan hemadressen och skolan:

 

http://klmapp.linkoping.se/avstandssokning2023/index.html

 

Vårdnadshavaren ska själv logga in på Linköpings kommuns hemsida, via Ombord för att ansöka om busskort. Se länk nedan:

 

https://ombord.linkoping.se/signIn

 

Vårdnadshavare för elever som har växelvis boende ansöker om busskort via Ombord (se länken ovan). För frågor kontakta Annika Fällström på skolans expedition 013 560 30 34.

 

Information/läsårstider/kalendarium

I dessa rektorsbrev som kommer ut regelbundet får du information från  rektor om vad som händer på skolan rent allmänt. Arbetslagen skickar information om vad som händer för årskursen specifikt.

Vårt kalendarium med läsårstider hittar ni på vår hemsida samt SchoolSoft. Jag uppmanar er att gå in och läsa där med jämna mellanrum då vi uppdaterar kalendariet löpande. Där hittar du också ledighetsansökan, kontaktuppgifter till elevhälsan och mycket annat. På SchoolSoft finns några dokument som vi vill att ni läser och signerar innan slutet av augusti.

Om du har frågor och funderingar är du självklart välkommen att kontakta någon av oss medarbetare på skolan, i första hand vänder du dig till ditt barns mentor. Vi gör allt för att ni ska få så snabba svar som möjligt när ni kontaktar oss. Vi strävar efter att ni ska få svar inom 24 timmar på vardagar och om ni mailar till oss på kvällar eller helger så svarar vi under nästkommande vardag.

Med hopp om gott samarbete under läsåret!