Internationella Engelska Skolan

Liljeholmen

Internationella Engelska Skolan Liljeholmen är en F-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 september 18

Språkworkshop i biblioteket.

Igår hade vi vår första språkworkshop i biblioteket. Under språkworkshopen får de elever som medverkar en chans att öva på sin Svenska på ett lugnt och hjälpsamt sätt, utanför klassrummet.

Images

Under första workshoppen, som hölls av vår bibliotekarie Ms. Daniele, fick eleverna berätta om vad de ville förbättra gällande sina svenskkunskaper och det var allt ifrån att bli mer självsäker i att prata svenska och att kunna förstå vad andra säger. Vid frågan om varför eleverna vill förbättra sin svenska var svaren allt från att de vill kunna träffa och prata med nya kompisar till att få mer möjligheter.

Forskning har gjorts på liknande workshops, såsom språkcafér, och forskningen visar att denna typ av möten är väldigt givande för den som lär sig ett nytt språk, då deltagarna som deltar länge blir mer och mer självsäkra att tala det nya språket. Det är inte bara givande för de som vill prata språket, men även för de som vill lyssna för att lära sig ett nytt språk.

Språkworkshoppen har möte varje tisdag i biblioteket mellan 14.00-15.00.