Internationella Engelska Skolan

Länna

Internationella Engelska Skolan Länna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 2 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2021 november 23

IES tecknar hyresavtal för att öppna en skola i Österåker

Internationella Engelska Skolan planerar att öppna en ny IES-skola i Österåker och har tecknat ett hyresavtal med fastighetsbolaget Nystad Stadsutveckling AB. Skolan planeras att öppnas i augusti 2023.

IES Österåker planeras som en två parallell F-9 skola i en fastighet som tidigare var en grundskola, kallad Hackstaskolan, i centrala Österåker. Fullt utbyggd kommer den att ha 600 elever. En del av skolbyggnaden ska rivas och ersättas. Förbättringarna kommer att omfatta ett nytt tillverkningskök och en skolrestaurang. I anslutning till skolbyggnaden finns en gympa.

Anna Sörelius Nordenborg, vd för IES, sa: ”Vi ser fram emot att tillsammans med Österåkers kommun och Nystad öppna en ny skola i Österåker. Många elever från Österåker går idag på vår skola i Täby, så vi vet att det finns ett stort intresse för att en IES-skola öppnar i Österåker.”

För att kunna öppna en ny skola i fastigheten, Berga 6:35, behöver nödvändiga tillstånd, inklusive bygglov, finnas på plats.