Internationella Engelska Skolan

Landskrona

Internationella Engelska Skolan erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Bibliotek

Vårt bibliotek är en välkomnande och lugn plats dit eleverna kan komma för att läsa, studera eller göra sina läxor

Images

Hitta hit: 2:a våningen, mittemot sjuksköterskanskontor

Kontakt: Mr Teles, rodrigo.teles.landskrona@engelska.se

Vårt Urval 

På vårt bibliotek hittar eleverna både skön, och- facklitteratur på både svenska och engelska. Alla elever på skolan från F - åk 9 har ett bibliotekskonto och kan låna böcker med sitt bibliotekskort. Böckerna får lov att tas med hem med då ansvarar eleverna över att dessa vårdas på rätt sätt. 

Digitala resurser 

Vi har tillgång till svenska Nationalencyklopedin online, NE.se Här får eleverna stöttning i källkritik. Där hittar eleverna kartor, diagram och videos, men också artiklar och andra skriftliga dokument. Alla elever på skolan har tillgång till Britannica School databas som är engelska motsvarigheten för NE. Britannicas källor uppdateras dagligen. 

Legimus & Inläsningstjänst 

Elever som är i behov av Legimus ljudbokstjänst kan ansöka om det på skolans bibliotek. Om en elev inte har rätt till Legimus har vi också en inläsningstjänst att erbjuda, som alla elever på skolan får lov att använda sig av. 

Om en elev har ett Legimus-konto registrerat på sin tidigare skola eller på Landskronas stadsbibliotek rekommenderas eleven att de byter äganderätt på kontot till skolbiblioteket för lättare åtkomligt stöd. 

Bokmässan 

Varje år sätts IES Landskrona bokmässa upp, i amerikansk anda. Under evengemanget kommer elever med deras familjer för att bläddra sig igenom nya böcker från amerika som går att köpa till ett bättre pris för att fira barnlitteraturen. Skolan går inte med vinst för dessa pengarna utan allt som kommer in går till skolans bibliotek.