Internationella Engelska Skolan

Kungsbacka

Internationella Engelska Skolan Kungsbacka erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Rektor hälsar välkommen

Det är en stor ära och ett privilegium att bli utsedd till rektor för IES Kungsbacka. Jag hoppas att jag kan bygga en skola med en enastående personal och fantastiska lokaler som kommer att göra Kungsbacka stolt.

Jag har alltid varit involverad i utbildning, lämnade Glasgow University 1984 och flyttade till London. Min stora flytt till Sverige kom 1995 och sedan dess har jag arbetat med vuxna, F-9, gymnasie- och specialskolor både som lärare och som rektor. Det är dock först sedan jag kom till IES 2018 som jag äntligen fick möjlighet att praktisera många av de idéer och föreställningar som jag tror är väsentliga för att eleverna ska blomstra och utvecklas. Vår etos på IES - tvåspråkighet, lugn och säker miljö och de höga förväntningarna och ambitionerna - är alla viktiga byggstenar för vår nya skola och kommer att omfamnas starkt.

Min bakgrund inom idrotten har alltid varit viktig för mig som pedagog och rektor. Jag tror på aktivitet, teambuilding och sund konkurrens samt fokus och feedback. Mitt huvudsakliga mål är att lyfta våra elever för att ge dem förmågan att lyckas och utmärka sig i vad de än väljer att göra efter IES.

Jag hoppas att vi kan arbeta tillsammans, kommunicera effektivt och hjälpa varandra under de kommande åren och göra IES Kungsbacka till den skola vi alla vill att den ska vara - en skola där vi alla är i det här tillsammans och starkare för det.