Internationella Engelska Skolan

Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en 4-9-skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan även att välkomna elever i förskoleklass.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

På IES tror vi att studenter behöver tillgång till hälsosam och näringsrik mat varje dag för att uppnå sin fulla potential. Det är därför vi på IES Kista säkerställer att eleverna har stor tillgång till högkvalitativ mat.

Kleins personal arbetar dagligen för att säkerställa att all personal och studenter får en utsökt och näringsrik lunch. Vi erbjuder alltid minst ett vegetariskt alternativ som huvudrätt, samt ett välsorterat salladserbjudande tillsammans med näringsrika soppor. Utöver det har vi ett separat allergivänligt rum i vårt kök, enbart för den dagliga produktionen av mat som behöver specialanpassas för olika elevers behov.

Skollunch tillhandahålls gratis för alla våra elever varje dag, och veckomenyerna läggs ut på SchoolSoft. Dessutom kan all personal och elever komma till skolan tidigt för en gratis frukost, med flingor, gröt, frukt och smörgåsar som alla är regelbundet tillgängliga. Vi vill att varje elev ska börja skolan med full mage.

Personal som arbetar på IES Kista får också vad vi kallar en ”pedagogisk lunch”. Det gör att personalen och eleverna kan äta gratis varje dag. Vår personal har dock en skyldighet att se till att matsalen är lugn och välordnad, att vara goda förebilder och hjälpa eleverna att njuta av sin skollunch.

Images

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år  understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi kan också tillgodose anpassningar utifrån allergiska behov.

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan. Vårdnadshavarna är ansvariga för att säkerställa att skolan alltid har aktuell information om behov av specialdiet.   

Skollunchen serveras naturligtvis kostnadsfritt.