Internationella Engelska Skolan

Karlstad

Internationella Engelska Skolan Karlstad erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 maj 12

Viktig information från rektorn

IES Karlstad arbetar just nu intensivt för att stödja personal, elever och deras familjer, då vi har informerats av polisen att en person som tidigare arbetade på skolan är misstänkt och häktad för grovt barnpornografibrott. Personen har erkänt brott.

Det finns ingen plats på IES för personer som inte följer lagen. Så fort vi blev kontaktade av polisen i ärendet vidtogs åtgärder för att skilja personen från sin tjänst och vi började planera för att kunna stötta oroliga elever och familjer, bland annat genom extra stöd från huvudman och från andra experter.

Vi är chockade och bestörta. Vi förstår att vi som personal måste arbeta hårt för att se till att en persons handlingar inte raderar det arbete som har gjorts under så många år för att skapa en förtroendefull och omtänksam miljö där eleverna känner sig trygga, och vi är medvetna om att detta kommer ta tid. Vi är mycket tacksamma för polisens arbete och dialogen med Brottsofferjouren.

Brian Tucek, Rektor