Internationella Engelska Skolan

Jönköping

Internationella Engelska Skolan Jönköping erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Bibliotek

Vårt bibliotek är en välkomnande och lugn plats dit eleverna kan komma för att läsa, studera eller göra sina läxor

Images

Vårt bibliotek är öppet under hela skoldagen och vi välkomnar både elever och personal. I vårt breda utbud finns över 8000 titlar. Vi erbjuder böcker inom olika genrer och på flera olika språk. Det finns en bok för alla - oavsett läsnivå. 

Vi har en stor variation av både skönlitterära och facklitterära böcker. På hyllorna står inte bara klassikerna utan även de mest populära böckerna såväl som de senast utkomna. Majoriteten av böckerna är på engelska och svenska men vi har även flera böcker på arabiska, tyska, spanska och franska. 

I vårt utbud finns även en stor mängd uppslagsböcker, tidskrifter och tidningar på svenska och engelska. Bland titlarna finns National Geographic, Illustrerad Vetenskap, Kamratposten och Svenska Dagbladet Junior. Så det finns ingen bättre plats för en riktigt bokslukare att spendera sin rast än i vårat bibliotek. 

Intill biblioteket ligger ett tyst studierum. Detta rummet är för högstadiestudenter och här finns tio arbetsstationer utrustade med datorer. Det finns även en skrivare, skrivbord och ett utbud av uppslagsböcker och fackböcker samt tidskrifter. 

Ett av de viktigaste målen för biblioteket är att förespråka livslångt lärande genom att ge våra studenter en positiv bild av biblioteket, böcker och läsande. 

Därför har vi följande regler i vårt bibliotek:

- Vi pratar med en dämpad ton

- Alla är ansvariga för att böckerna står i ordning på hyllorna 

- Ingen mat eller dryck

- Datorerna är endast till för skolarbete