Internationella Engelska Skolan

Johanneberg

Internationella Engelska Skolan Johanneberg erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 7 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 augusti 29

Hälsningar från vår rektor

Images

Det är underbart att träffa eleverna efter ett sommarlov. Eleverna som vill lära nya saker, göra vänner och vara delar av IES Ethos fortsätter inspirera mig. 

Vi har haft en toppen start av skolåre och allt har börjats laddas i. Vi hoppas att allt kommer vara klart under den här veckan. Det här året vi, i IES Johanneberg, fokuserar på lärandet och hur vi kan utveckla verktyg så att vi kan ge en utmärk utbilding till alla våra elever. 

IES Ethos har alltid varit om klassisk tillfart mot utbilding. Det vill säga att vi tycker att läraren undervisar och eleven lär sig. Vi tror på böcker, pennor och papper. Vi har en restriktiv tillfart mot de digitala verktyg när det gäller inlärning. Om du vill lära mer om vår filosofi kan du läsa den nya upplaga av "Tough Love" (Ekerlids Förlag).

I boken berättar vår grundare, Barbara Bergström, varför hon startate Internationella Engelska Skolan. Hon säger varför Internationella Engelska Skolans start var nödig och hur länge vi har gått - ofta under polemik från de "progressiva" idéer om utbildingen.

Nu, i 2023 firar IES 30 år som den ledare friskola i Sverige. I andra upplagan av boken har Hans och Barbara Bergström skrivit en ny kapitel om de sista fem år 2018-2023. De visar att förskningen nu ger oss bevis att de idéerna IES schools har är sana.  

Utbildingen måste skes av lärare. Fokus bör inte avbrytas av, till exempel, mobiltelefon. Vi bör respektera vuxna så att vi kan undvika mobbning eller gäng. Datorerna kan inte byta ut inlärningen när eleverna använder papper och penna. Rutinerna föjls så at vi kan skapa en cultur i skola "Det är som vi gör här". 

Det året kommer vi fortsätta med Monthly letter och vi kommer försöka informera er om IES Johanneberg. Jag skulle också påminna er att hålla er updaterade på Schoolsoft. 

Ni borde hålla kontakt med mentorerna och kom ihåg att ni får berätta frågor eller funderingar under månads samtal. Om ni behöver kontakt med ledningen, ring Mr Patrik Ask, bitredande rektor för ABC klass. Om ditt barn är i DEF klass, ring Ms Jo Hussey.

 

Med vänliga hälsningar, 

Carl Waddington

Rektor IES Johanneberg