Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 november 30

Nyhetsbrev, November22

Första snön har redan hunnit falla och plötsligt så var hösten förbi. Vi har hunnit haft ett skönt och välbehövligt höstlov efter allt pluggande. Förutom fokus på studierna så har vi firat Halloween med både utklädnad och disco samt läst en hel del böcker under barnboksveckan. Vår föräldraförening dök för övrigt upp och delade ut godis på Halloween - en mycket uppskattad gest! Vi har fortsatt med Fun Fridays genom vilka vi samlat in pengar till välgörenhet m.m. Stort tack till alla som bidragit!

I snökaoset den 22 och 23 november tog vi oss igenom de muntliga nationella proven för årskurs 6 och årskurs 9 i ämnena svenska, engelska och matematik. Det var ett intensivt arbete som både elever och lärare gjorde galant. Samtidigt under dessa dagar ägde även Technology Days rum där årskurs 7 bland annat fick testa att designa sina egna rum med digitala hjälpmedel, göra podcasts och skapa kulbanor.

Vecka 46 och 47 har våra elever från årskurs 8 och årskurs 9 varit ute på sin praovecka och många av eleverna kom tillbaka inspirerade och nöjda, med en bättre förståelse för vad de skulle vilja eller inte vilja jobba med i framtiden. Prao är en del i läroplanen och verkligen en möjlighet för att få känna på arbetslivet, skaffa sig nya erfarenheter och kunskaper inför framtiden. Under dessa två veckor har vårt elevhälsoteam och cafépersonal visat fotbolls-VM på en tv i cafeterian, samt samlat in pengar till kampen mot mäns psykiska och fysiska ohälsa, genom att sälja Movember- lösmustascher. Återigen, tack alla som var involverade!

Nu är redan december här och höstterminen 2022 börjar lida mot sitt slut. Våra ambitiösa elever (och personal) kämpar in i det sista för att bli klara med allt som behövs inför julbetygen. Sedan avslutar vi terminen med tre dagar Choice och House Day tävlingar. I sann IES Järfälla-anda fortsätter vi med en mix av jobb och avslappning: såväl sport clubs som book clubs fortsätter och fredagarna i december är då man tar på sig fulaste och/eller /färgladaste jul- och vintertröjan.

Varma hälsningar till er alla!

Images