Internationella Engelska Skolan

Järfälla

Internationella Engelska Skolan i Järfälla erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 5 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 september 29

Brev till vårdnadshavare September

Kära vårdnadshavare!

Läsåret 23/24 är påbörjat! Förutom att dyka rätt ner i undervisning och lärande, som alltid är vårt huvudfokus, så har terminsstarten innehållit mentorsdagar där eleverna fått lära känna sina nya klasser; en lyckad “Back to school festival” (tack PTA!); och en blåsig men regnfri idrottsdag på Bolindervallen. Det är alltid jätteroligt att lära känna våra elever och se dem utvecklas både i och utanför klassrummet.

Tack alla föräldrar som kom på vårt första föräldracafé i tisdags och lyssnade på vår före detta skolläkare, Anna Gutniak, som är specialiserad på ungdomsmedicin. Vi fick lära oss mer om risktagande, vad som är normalt i tonåren samt hur vi ska agera som föräldrar.

Vårt elevråd samt matråd har haft sina första möten och fört vidare sina åsikter och önskningar till skolledningen, vaktmästaren och kökspersonalen.

“Mentor time” är en möjlighet för oss att presentera information om yrkesvägledning, gymnasieval samt för oss att prata om vad det innebär att vara medborgare i Sverige. I veckan har en av våra kuratorer, Ms Korsgren, samlat eleverna i aulan och pratat om kulturell intelligens utifrån elevhälsans fokusområde “Kulturell intelligens”. Vecka 40 kommer en före detta elev till oss för att prata med åk 8 och åk 9 om sitt liv, studier och olika anställningar som han har haft sedan han lämnade IES Järfälla för tio år sedan. Det ska bli mycket intressant att lyssna på.

Vi har hunnit ha en Fun Friday som bidrog till att vi planterade 254 träd i Niger. Nästa insamling blir den 13 oktober och temat blir bestämt inom kort.

Måndag 16 oktober är en halv studiedag. Eleverna börjar då till lunch och följer normalt schema på eftermiddagen. Fredag 20 oktober är personalen på konferens vilket innebär att eleverna inte har skola den dagen.

Som sagt, vårt huvudmål är att skapa en trygg miljö där våra elever har möjlighet att lära sig allt de bara kan under sin tid med oss. Vi ser hur detta sker på olika håll: Årskurs 9 extraherar DNA från en kiwi, årskurs 8 lär sig om den industriella revolutionen, årskurs 7 lär sig rita med gråskala som ger bilden mer liv , i årskurs 6 skriver eleverna självbiografier och i årskurs 5 ritar de landskap med djur.

Vi är väldigt nöjda med den här läsårsstarten och önskar er en bra hösttermin 2023!

/Skolledningen i IES Järfälla

Images

Images
Images