Huddinge

Huddinge

Internationella Engelska Skolan Huddinge erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 6 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

OM VÅR SKOLA

Livet på IES Huddinge

Vid IES i Huddinge ser vi vikten i att ha en holistisk vy av eleven.

Vi anser att det är lika viktigt att utvecklas inom såväl estetiska som akademiska områden för att ge eleven de bästa möjliga förutsättningar för allt livet kan kommer att erbjuda i framtiden.

Våra lärare rekryteras internationellt, världen över, för att skapa en sammansättning av de mest kompetenta och bäst rustade pedagogerna inom varje ämne. Detta för att erbjuda våra elever den bästa utbildning möjlig. Minst 50% av vår undervisning bedrivs på engelska och då av “native speakers” - dessa inom matematik, naturorienterade- och estetiska ämnen samt naturligtvis engelska.

Vi eftersträvar alltid att alla våra elever ska nå målen i alla ämnen.

Vi har lagt stor eftertanke och ansträngning i att skapa en mångfacetterad och inbjudande skolgård, med t.ex utomhus pingisbord, två utomhus fotbollsplaner, basketboll korgar och flera sektioner av sittplatser för att kunna umgås med skolkamrater.  

Vårt student room är tillgängligt för våra elever under samtliga raster under dagen. Där finns möjlighet att umgås, spela biljard, foosball eller brädspel, Även vårt elevvårdsteam finns närvarande för samtal.

Våra after school clubs organiseras idéellt av våra lärare/medarbetare utanför arbetstid. Det kan handla om ett egenintresse eller så har efterfrågan hos elever varit så pass stor att aktiviteten skapats.

För att synliggöra vikten av vårt skolår avslutar vi det med en högtidlig bal för de lämnade årskurs 9 eleverna och en storslagen avslutningsceremoni för att fira det gångna året och önska de avgående klasserna all lycka och en strålande framtid!

Images
Images

Surgery Support

Varje elev har även möjlighet att stanna på surgery support. Vilket är en möjlighet till extra hjälp helt gratis för att hjälpa eleverna nå sina mål och få hjälp med uppgifter eller att studera inför prov som det kanske missat.